Як вибрати морозильну камеру?
Зміст:
Кінець літа – ідеальний час, щоб купити морозильну камеру або скриню, якщо ви звикли робити заготовки на зиму у вигляді заморожених овочів, фруктів та ягід. При виборі важливі не лише розмір та ціна, а й інші параметри:
Купуйте товари зі статті
- тип морозильної камери. Їх лише два: скриня та шафа. Морозильна скриня має горизонтальне розміщення. Оскільки вона займає порівняно багато місця, її найчастіше купують власники магазинів, підприємств та великих приватних будинків. Скрині зазвичай порожні всередині, але можуть мати знімні кошики. Це чудовий варіант для тих, хто робить великі заготовки на зиму. А ось морозильна шафа вже вертикальна, тому не займе багато місця. Ось чому саме шафі віддають перевагу мешканці міських квартир. Плюс до всього ще й наявність секцій, ящиків та полиць, які забезпечують правильне зберігання та спрощують пошук потрібних продуктів;
Купуйте товари зі статті
- тип розморожування. Морозильні камери з ручним розморожуванням вимагають, щоб їх розморожували двічі на рік, тому що всередині з'являється велика кількість криги, особливо, якщо ви відправляєте туди мокрі продукти. Морозильні камери з розморожуванням No Frost захищені від появи криги, оскільки тут налагоджена циркуляцію сухого холодного повітря та видалення вологи за допомогою випарника. Але все ж таки раз на рік морозилку з No Frost потрібно відключати і мити, щоб запобігти розмноженню хвороботворних бактерій;
Купуйте товари зі статті
- тип керування: механічне або електронне. З цим пунктом все ясно: важелі і коліщатка, що прокручуються, – в першому випадку і дисплей – у другому;
Купуйте товари зі статті
- клас енергоспоживання. Це до питання, скільки електроенергії споживає морозильна камера. Так ось клас відображає ефективність використання електроенергії пристроєм. Чим вищий клас (A, A+, A++ і так далі), тим менше електроенергії споживає пристрій. Чим більше плюсів – тим краще. Якщо хочете детальніше розібратися у цій темі, можете прочитати нашу попередню статтю: «Енергоефективність будинку: як економити на роботі побутової техніки?»;
Купуйте товари зі статті
- клас заморожування. Він означає максимально допустиму мінусову температуру, яку видає морозилка. Цей параметр позначається зірочками. Одна зірочка дорівнює -6 °C. Таким чином, *** означає заморожування до -18 °C;
- об’єм та розміри. Подумайте про те, скільки продуктів ви плануєте зберігати і виберіть відповідний об’єм морозильної камери – 150-250 л цілком достатньо для використання середньостатистичною родиною. Також враховуйте розміри приміщення, де вона стоятиме;
- потужність заморожування (продуктивність). Тут все просто – чим більше об’єм продукції, що заморожується, тим більша потужність необхідна. Продуктивність дуже варіюється від моделі до моделі, адже це кількість продуктів, яку пристрій здатний заморозити за конкретний час;
- додаткові функції: суперзаморожування для швидкого заморожування великої кількості продуктів без втрати їх користі; сигнал відкритих дверцят; регулювання температури; автономне збереження холоду, якщо станеться відключення електроенергії; керування зі смартфона; наявність замку та ін;
Купуйте товари зі статті
- шумність. Чим нижчий рівень шуму, тим комфортнішим буде використання пристрою, особливо якщо він розміщений поряд із житловими кімнатами;
- ціна та гарантія. Зрозуміло, те, скільки коштує морозильна камера, впливає на вибір, але важливо враховувати також гарантійні умови та репутацію виробника;
- відгуки. При виборі будь-якої побутової техніки не варто нехтувати відгуками. Вони справді можуть допомогти. Прочитайте відгуки інших покупців та експертні огляди, щоб дізнатися про надійність конкретної моделі.
З урахуванням усіх вищезазначених параметрів, ви зможете зробити обдуманий вибір морозильної камери, яка слугуватиме вам довгі роки та задовольнятиме всі ваші потреби. А ще читайте наші поради щодо правильного зберігання фруктів, овочів та ягід на зиму та про заморожування овочів, фруктів, зелені та грибів на зиму.
Ви дивилися