Каталог товарів
30.05.2023 16:43:44

Що подарувати дитині на 1 рік: топ-10 ідей

Вибирати, що подарувати дитині на рік – це дуже приємне, але водночас відповідальне та складне завдання. Наприклад, багато хто вважає, що дарувати дитячий одяг не варто, тому що безпосередньо малюкові він поки не приносить задоволення. Більшість рідних та близьких зазвичай зупиняються на іграшках. Давайте розбиратися, які з них дійсно сподобаються дитині, будуть корисними та розвиваючими.


1. Бізіборд чи бізікуб

Бізіборд – це дерев'яна дошка з різними елементами та активностями, які допомагають розвивати у дітей моторику, координацію рухів, логічне мислення та творчі здібності. Бізіборди та бізікуби оснащені цікавими для малюків механізмами, такими як замки, спінери, кнопки, шнурівки, магніти, ґудзики, шестерні та не тільки. Всі ці елементи призначені для того, щоб діти могли грати з ними, досліджувати їх та розвивати свої навички.

Ігри з бізібордами та бізікубами стимулюють розумовий та фізичний розвиток. З іншого боку, дослідження різноманітних механізмів вчить малюків зосереджуватися, що в сучасному світі особливо важливо.


2. Іграшка-каталка

Іграшка-каталка – одна з найулюбленіших у малюків, які тільки навчилися ходити. Її основою може бути невелика машинка, якась тварина і навіть м'яч. До них прикріплений пластиковий тримач у вигляді тростини або мотузка. Додатково іграшка-каталка може служити як сортер, мати звукові та інші ефекти.

Така іграшка дозволяє розвивати координацію рухів та балансувати. Діти вчаться керувати нею, пересуваючись у різні боки. Це допомагає розвивати почуття незалежності та впевненості у собі. Нарешті, іграшки-каталки просто приносять дітям задоволення.


3. Інтерактивна іграшка

Інтерактивні іграшки люблять діти будь-якого віку, у тому числі й однорічні малюки. Вони мають ряд переваг, наприклад, розвивають розумові та фізичні здібності, тому що зазвичай мають вбудовані датчики, звукові та світлові ефекти. Вони можуть допомогти вивчити форми, кольори, слова та пісні.

Також деякі інтерактивні іграшки розвивають соціальні навички, адже можуть імітувати реакцію на дії дитини, наприклад, відповідати на дотики чи рухи. Це допомагає малюку розвивати емпатію та взаємодію з однолітками. Ну і звичайно, така іграшка займе малюка на деякий час, щоб ви, батьки, могли відпочити чи зайнятися своїми справами.


4. Пальчикові фарби

Дітям будь-якого віку важливо займатися творчістю і пальчикові фарби ідеально для цього підходять, якщо малюкові всього 1 рік. Крім того, що вони допомагають розвивати творчі навички та дрібну моторику, пальчикові фарби стимулюють уяву та креативність.

Вони допомагають у вивченні кольорів, а також знайомлять дитину з новою текстурою. Але, незважаючи на всі переваги, важливо переконатися, що такі фарби безпечні для здоров'я. Ну і малюк, що малює, звичайно, повинен завжди перебувати під наглядом дорослих.


5. Набір для пісочниці

Іграшки для пісочниці повинні бути у кожного поважаючого себе малюка, адже у піску люблять грати всі діти. Практично на кожному дитячому майданчику є пісочниця і малюк точно не встоїть перед спокусою в ній пограти, що не лише весело, а й корисно для розвитку дрібної моторики, фантазії та навіть соціальних навичок.


Краще вибирати відразу набір іграшок для пісочниці, в якому будуть лопатки, грабельки, всілякі формочки, відерце, сито, лійка і навіть машина-самоскид.


6. Іграшки для ігор із водою

Іграшки для ігор у воді, чи то природне водоймище, чи то власна ванна, точно не будуть зайвими. Старші діти без проблем купаються, а ось зовсім маленькі іноді не дуже люблять приймати ванну або душ. Саме тому такі іграшки будуть відмінним придбанням для вашої родини, оскільки дозволять дитині відволіктися та зайнятися чимось цікавим.

Завдяки цікавим іграшкам малюк обов'язково полюбить плескатися у воді, адже він зможе переливати її з однієї ємності в іншу і не тільки. Наприклад, є окремі моделі, які можна запускати прямо по воді, а також всілякі бризкалки.


7. Толокар

Толокари (чудомобілі) є невеликими машинками-каталками, які відмінно підходять малюкам, як їх перший персональний транспорт. Такі міні-автомобілі зазвичай оснащені батьківськими ручками, мають звукові та світлові ефекти. У більш просунутих моделях дитина зможе посигналити і почути звук мотора, а також увімкнути фари.

Машинки-каталки надають дітям можливість контролювати свої рухи і самостійно керувати машиною, що може бути хвилюючим, захоплюючим та дуже приємним проведенням часу. Крім того, толокари ще й корисні для розвитку опорно-рухового апарату та симетричного зміцнення м'язів ніг загалом.


8. Велосипед-коляска

Велосипед-коляска ще один дитячий транспорт, який до того ж є відмінним проміжним варіантом між прогулянковою коляскою і біговелом чи велосипедом. Багатофункціональний велосипед-коляска може бути справжнім порятунком для батьків, які хочуть уникнути істерик дитини, що вже почала ходити і відмовляється від коляски, але все ще не може долати великі відстані пішки.

Під час прогулянки на такому транспорті малюк зможе крутити педалі та кермо, що дасть йому відчуття контролю та залучення до процесу. Маленькому водієві точно сподобається. Також варто відзначити, що в таких колясках-велосипедах передбачені знімні і регульовані козирок та батьківська ручка. А ще у більшості моделей є кошик для різних речей, яким так люблять користуватися мами, коли відвідують магазин.


9. Самокат-трансформер

Якщо ви шукаєте оригінальний подарунок дитині на 1 рік, то самокат-трансформер – те, що потрібно. Його головна перевага в різних модифікаціях і тому, що завдяки цьому він може служити довгі роки. Наприклад, поки малюк однорічний, його можна катати в самокаті сидячи або стоячи, використовуючи захисні борти та батьківську ручку. Потім дитина може кататися сама, відштовхуючись ніжками, як і у випадку з толокаром. При цьому вам доведеться зняти захисні огородження.

Після першого Дня народження, коли малюк зміцніє і навчиться впевнено ходити і навіть бігати, він може використовувати цей транспортний засіб як повноцінний дитячий самокат.


10. Санки

Обираючи подарунок дитині, мало хто замислюється про санки, хоча вони можуть бути чудовим сезонним презентом. До того ж, зараз на ринку багато вдосконалених моделей зі спинкою, муфтою, м'яким, теплим конвертом і навіть козирком.

Більш сучасні санки особливо подобаються батькам, оскільки крім мотузки, за допомогою якої їх можна тягнути, вони також оснащені металевою ручкою, яка дозволяє штовхати їх вперед, що неймовірно зручно.


Сподіваємось, завдяки нашій добірці вам буде набагато легше підібрати подарунок дитині на рік. До речі, в нашому блозі є ще один цікавий для вас матеріал на цю тему: «Нейромережі показали, як виглядатимуть іграшки майбутнього (фото)».



Ви дивилися