Каталог товарів
14.06.2023 09:44:44

ТОП-10 корисних фрешів: рецепти за допомогою соковижималки

Фреш – один з найбільш вітамінних напоїв, які тільки можна придумати. Але не варто зациклюватися тільки на яблучних, апельсинових і морквяних соках, коли існує безліч оригінальних і корисних продуктів, які можна готувати цілий рік, а не тільки влітку. Якщо у вас є соковижималка, Приготування стає максимально легким, швидким та приємним. Епіцентр зібрав ТОП-10 класних, смачних та поживних рецептів, які урізноманітнять ваш звичний раціон.

Купуйте товари зі статті

Овочевий фреш

Інгредієнти:

  • фенхель;
  • морква;
  • буряк;
  • лимон;
  • коріння селери і імбиру.

Приготування: гарненько вимити всі інгредієнти, а далі пропустити їх через соковижималку. Отриманий сік переливаємо в склянку і при бажанні додаємо кілька кубиків льоду. Такий вітамінний коктейль сподобається навіть тим, хто не в захваті від овочевих напоїв.

Увага! Подібний фреш із овочів збагачений вітамінами С, А, В, калієм, фосфором, залізом, йодом, цинком. Вітамінний склад нормалізує обмінні процеси в організмі, тому особливо корисний людям, які страждають на порушення метаболізму, бажачим схуднути і спортсменам.

Овочевий фреш фото

Гарбузовий сік

Інгредієнти: гарбуз, мед.

Приготування:

  1. Почистіть шкірку, відаліть насіння.
  2. Видавити сік з гарбуза можна за допомогою шнекової або центрифужной соковижималки.
  3. Додайте невелику кількість меду до смаку.

Гарбузовий фреш добре впливає на роботу нирок і печінки. У поєднанні з медом напій є чудовим засобом від безсоння.

Гарбузовий фреш фото

Купуйте товари зі статті

Соковижималка Tefal JUICE & CLEAN ZC420E38
оцінити

8 799 - 2100 ₴

6 699₴/шт

Соковижималка NEOR JUICER H160 WT
оцінити

4 366 - 702 ₴

3 664₴/шт

Соковижималка Tefal ZC150838 JUICEO
оцінити

7 699 - 1700 ₴

5 999₴/шт

Соковижималка Moulinex Frutelia Plus JU 420D
оцінити

3 999 - 1400 ₴

2 599₴/шт

Соковижималка Tefal ZE370138 Frutelia
оцінити

3 499 - 800 ₴

2 699₴/шт

Соковижималка Saturn ST-FP8088
оцінити

1 699 - 300 ₴

1 399₴/шт

Гранатовий фреш

Інгредієнти: гранат.

Приготування: очистіть плоди від шкірки, розділіть гранат на невеликі частини. По черзі закидайте їх в центрифужну соковижималку. Багатий на антиоксиданти гранатовий сік впливає на організм наступним чином:

  • зміцнює серцево-судинну систему;
  • нормалізує функції щитовидної залози;
  • підвищує рівень гемоглобіну у крові;
  • активізує роботу ШКТ;
  • покращує імунітет;
  • сприяє стресостійкості.
Гранатовий сік фото

Сік селери

Інгредієнти: стебла селери.

Приготування: пропустіть їх через соковижималку і перелийте отриманий фреш в склянку. Такий напій має загальнозміцнювальну дію. Але відзначимо, що його не варто вживати людям, що страждають виразкою.

Важливо! Сік із стебел селери не рекомендовано вживати людям, які страждають на виразку, тромбофлебітом, варикозною хворобою, схильністю до кровотеч.

Сік селери фото

Фреш із ананасів і моркви

Інгредієнти:

  • ананас;
  • морква;
  • селера;
  • імбир.

Приготування: з очищених моркви, ананаса і селери потрібно видавити сік. Імбир можна натерти як окремо на тертці, так і на спеціальній насадці, що входить в комплект до деяких соковижималок. Це смачний, корисний і освіжаючий напій.

Ананасово-морквяний фреш допомагає знизити кров'яний тиск, тому рекомендований гіпертонікам, має протизапальні властивості, сприяє виведенню поганого холестерину з організму.

Ананасово-морквяний фреш фото

Овочевий сік на основі помідорів

Інгредієнти:

  • помідори;
  • англійський огірок;
  • буряк;
  • морква;
  • листя латуку;
  • селера;
  • дрібка морської солі;
  • зубчик часнику (не обов'язково).

Приготування: всі інгредієнти добре вимити і видавити сік за допомогою будь-якої соковижималки. Наповніть напоєм склянку і додайте дрібку солі. Рекомендується вживати після занять в спортзалі, пробіжок і інших фізичних навантажень.

Томатный сок фото

Морквяно-яблучний фреш зі шпинатом

Інгредієнти:

  • шпинат без стебел;
  • яблука;
  • морква;
  • лимонний сік;
  • цукор (за бажанням);
  • вода.

Приготування: видавіть лимонний сік за допомогою будь-якого цитрус-преса. Яблука (без кісточок, так як вони можуть гірчити), моркву і шпинат необхідно пропустити через соковижималку. Отриману суміш розбавляють водою 50/50. Якщо суміш вийшла не солодкою, то можна додати цукор або ж ще яблучного соку. Далі розлийте фреш по склянках з попередньо налитим лимонним соком. При бажанні додайте лід. Це відмінний освіжаючий коктейль для спекотного дня.

На замітку! Такий напій можна вживати під час детоксикації. Фреш насичує організм необхідними вітамінами та мінералами, при цьому сприяє безпечному очищенню, виведенню токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин.

Морквяно-яблучний фреш зі шпинатом фото

Апельсиново-ананасовий сік з імбиром

Інгредієнти:

  • ананас;
  • апельсин;
  • корінь імбиру.

Приготування: всі складові напою відправити в соковижималку. В отриманий сік можна додати лід і прикрасити парою листочків м'яти.

Апельсиново-ананасовий сік фото

Цитрусовий фреш

Інгредієнти:

  • мандарини;
  • лайм;
  • грейпфрут.

Приготування: всі фрукти необхідно очистити від шкірки. Далі отримуємо сік за допомогою соковижималки для цитрусових. У готовий напій при бажанні можна додати ванілін або зірочку гвоздики.

Цитрусовий фреш містить багато вітаміну та антиоксидантів, позитивно позначається на роботі травної та нервової систем.

Цитрусовий фреш фото

Яблучний сік з динею

Інгредієнти:

  • яблука;
  • диня;
  • мед.

Приготування: м'якоть дині та яблука без кісточок відправляємо в соковижималку. Змішуємо отриманий сік з медом. Такий фреш покращує метаболізм, а також допомагає при схудненні.

Яблучний сік з динею фото

Як бачите, є маса цікавих рецептів, які підкорять вас своїм смаком і допоможуть підтримувати здоровий спосіб життя. Раніше в своєму блозі ми вже писали про те, як вибрати соковижималку для фруктів і овочів, – це не принесе труднощі. Пам'ятайте, що якісна техніка, свіжі фрукти і овочі – половина успіху в приготуванні фрешу. Друга частина – правильне вживання. Максимум корисних властивостей зберігаються тільки протягом 15 хвилин після приготування напою. Тож поспішайте. Смачного!



Ви дивилися