Каталог товарів
07.06.2023 10:58:50

Що не можна дарувати на Новий рік?

Незабаром настане 2023 рік. Багато хто вже встиг купити близьким подарунки на Новий рік, а деякі ще навіть не придумали, чим порадувати рідних та друзів у святкову ніч. На допомогу приходять статті на кшталт: «10 найпопулярніших та найбажаніших подарунків до Нового 2023 року». Але мало хто пише, що не можна дарувати, а це дуже цікаво, особливо тим, хто вірить у прикмети та шанує святкові традиції. Відразу зазначимо, що всі товари, які ми перерахуємо нижче, не можна дарувати саме на Новий рік! А ось на будь-яке інше свято їх не лише можна презентувати, а й потрібно.


Що не можна дарувати на Новий рік 2023: Чорний Кролик це не любить

За китайським гороскопом 2023 пройде під знаком Чорного Водяного Кролика. Якщо ви вірите у східні прикмети, то наступна інформація вам буде цікава.

Що не можна дарувати на рік Кролика

  1. Інших тварин, особливо якщо одержувач нікого не замовляв. Чорному Водяному Кролику така конкуренція може не сподобатися. Якщо вашій дитині ну дуже потрібен чотирилапий друг, зверніть увагу на м'які іграшки як альтернативу.
  2. Доведеться відмовитись від усіх гострих предметів, якими можна порізатися: ножі, виделки. Замість них можна дарувати будь-який інший не гострий столовий посуд: святкові блюда, столові сервізи, сервізи для чаю та кави або розкішні келихи.
  3. Сміємо засмутити тих, хто хотів подарувати другу газовий пальник чи примус. Кролик не в захваті від вогню і всього, що з ним пов'язано: запальничок, свічок і т. д. Але він нічого не має проти електричних світлодіодних свічок, деякі з яких навіть мають пульт дистанційного керування.
  4. Парфумерію із надто інтенсивним ароматом. А ось аромадифузори, як презент, підійдуть ідеально.
  5. Засоби для ванни та душу: шампуні, гелі для душу та інші. Але на Новий рік спокійно можна дарувати декоративну косметику та засоби догляду за обличчям.
  6. За східними прикметами також не можна вітати близьких із 2023 роком годинником, рушниками, дзеркалами. Але всі ці товари легко замінити прикрасами, постільною білизною, пледами чи будь-яким іншим домашнім текстилем, а також оригінальним декором для дому.
  7. Доведеться відмовитися від розкішних подарунків, краще вибирати щось дешевше і практичніше, як, наприклад, дрібна побутова техніка для догляду за домом або пристрої для приготування їжі.
  8. Чорний Водяний Кролик не оцінить грошовий подарунок у конверті. Але гіпермаркет Епіцентр має чудову альтернативу – подарункові карти та сертифікати.

Отже, тепер ви знаєте, що не можна дарувати на Новий рік 2023, символом якого є Чорний Кролик. Ця добірка була створена, спираючись на східні прикмети. Ну а якщо ви зовсім у них не вірите, то без проблем можете подарувати набір ножів або будь-який інший предмет зі списку вище. До речі, можливо, вам буде цікаво прочитати нашу попередню статтю з цієї теми: «Символ року 2023: Чорний Водяний Кролик чи Кіт?».


Які подарунки не варто дарувати на будь-який Новий рік та інші свята

  1. У цьому списку все ті ж ножиці, ножі, виделки, манікюрні набори, швейне приладдя та екзотичніші шаблі, мечі, кинджали. Ці гострі предмети, згідно з забобонами, не можна дарувати на будь-яке свято. Адже вони є атрибутами нечистої сили. Також вважається, що вони можуть стати провісниками хвороб, чвар та інших неприємностей.
  2. До речі, ви знали, чому не можна дарувати шкарпетки чоловікам? Це не просто моветон і дуже заїжджена тема. Такий презент може спровокувати чоловіка піти з дому. І якщо для холостяка такий подарунок цілком підходить, то для одруженого чоловіка – ні. А ось одяг та взуття ніхто дарувати не забороняє.
  3. Чомусь невинні та дуже затишні домашні капці, як подарунок на Новий рік, вважаються провісником важких хвороб. А ось презентувати м'який халат – це чудова альтернатива.
  4. Вважається, що якщо в парі дарувати наручний годинник, то це обов'язково до розлучення. Крім того, є прикмета, що той, хто отримав у подарунок годинник, тепер приречений на проблеми з тайм-менеджментом.
  5. Є прикмета, що подружжя не може дарувати один одному книги, оскільки це може призвести до сварки. А ось електронна книга, планшет чи новенький смартфон точно не посварять чоловіка та дружину, а скоріше навпаки.
  6. Порожні гаманці, сумки та косметички теж не віщують нічого доброго. Щоб уникнути бідності та втрат у гаманець чи сумку, можна покласти монетки чи паперові купюри, а косметичку наповнити подарунковим набором косметики.
  7. Зараз уже нікому і на думку не спаде дарувати носові хустинки і це правильно, оскільки в православ'ї вони означають сльози та розлуку.
  8. Рушники в православній культурі часто застосовуються в обрядах, тому як подарунок їх використовувати не варто, тому що це може спричинити розлуку з близькою людиною.
  9. Не даруйте порожній посуд, адже це до злиднів. Але це не проблема, адже його завжди можна наповнити цукерками, печивом, фруктами та навіть монетами.
  10. Ще за часів викликів на дуель рукавички набули поганої слави. Вони символізують заклик до бійки. А ось з ременями та поясами все гаразд.
  11. Ще один аксесуар, який може спричинити розлуку з близькою людиною – шарф або шийна хустинка. Але зараз неймовірно популярні балаклави та капори.
  12. Дзеркала символізують потойбіччя, адже не дарма їх завішують, якщо хтось помер. Деякі сучасні любителі у всьому шукати каверзу вважають, що подарувати дзеркало, означає натякнути, що в одержувача щось не гаразд із зовнішністю. Тому краще дарувати техніку для краси та здоров'я: електричну зубну щітку, електропростирадло, фен, плойку для волосся або епілятор.
  13. Є повір'я, в якому перли – це «сльози русалки», тому від намиста з перлами в якості подарунка дружині доведеться відмовитися. Зате є багато інших кольє з різних матеріалів, а значить, ви точно зможете порадувати дружину новою прикрасою.

Звісно, якщо дуже хочеться і такі подарунки будуть бажаними, всі ці товари можна презентувати на Новий рік. Якщо ви все ж таки хоч трохи забобонні, попросіть у одержувача подарунка монетку, як викуп. І це вже буде не презент, а покупка, отже, прикмети втратять свою силу. До речі, читайте нашу статтю: «Як дарувати та отримувати подарунки правильно?».

Kakiye podarki ne stoit darit' na lyuboy Novyy god i drugiye prazdniki.jpg

Що не можна дарувати дівчині чи дружині

Каблучку – не вдалий подарунок, тому що ваша кохана може подумати, що ви робите їй пропозицію, а потім сильно розчаруватися, якщо це не так. Не всі оцінять сертифікат в салон краси або антивіковий крем для обличчя. Подарувавши засіб для схуднення, ви ризикуєте піддатися, м'яко кажучи, негативній реакції. Також не варто захоплюватися технікою для приготування їжі, оскільки вона передбачає, що жінка має цілодобово бути біля плити. Зате дівчата в захваті від смарт-годинника або стайлера для волосся. Ваша дружина точно буде рада новому туалетному столику та гарній кімнатній рослині.


Що не можна дарувати коханому чоловікові

Чоловікам вже добряче набридли шкарпетки, засоби для гоління та миття, а також всілякі чашки. Крім того, чоловік не оцінить сувеніри та декор для дому. Краще подарувати брендові кросівки, новий повербанк або автотовари.


Що не можна дарувати дітям

Ніхто з дітей не мріє отримати шкільне приладдя у подарунок, адже воно нагадує про навчання, а вчитися люблять не всі. Виняток становлять, наприклад, круті фломастери, про які дитина вже просила. Якщо малюк побачить під ялинкою дитяче взуття або одяг, то теж не дуже зрадіє, оскільки давайте дивитися правді в очі, ви й так купите йому необхідне. Наша порада: краще презентувати не один великий подарунок, а кілька дрібних, щоб емоції були ще яскравішими. Також не даруйте гроші, тому що для дитини, особливо зовсім маленької, вони нічого не означають, а для більш старшої – це взагалі прояв неуважності батьків до її мрій, бажань і потреб. Найкращі подарунки для дітей – іграшки.


Вибирайте універсальні подарунки до новорічних свят і точно не помилитеся. Намагайтеся задовго до Нового року дізнатися у близької людини, про що саме вона мріє. Будьте уважні до рідних та друзів. Але найголовніше – це не подарунки, а якісно проведений час разом. Бажаємо вам щасливого Нового року!



Ви дивилися