Каталог товарів
03.01.2023 16:47:44

Як обрати якісні та корисні іграшки для дитини?

Щасливе дитинство та повноцінний розвиток малюка неможливо уявити без гри, а отже й без іграшок. Останніх на ринку нині так багато, що можна легко натрапити на неякісний продукт, підробку чи просто безкорисну, хоча і привабливу річ. Як же не помилитися з вибором іграшок для малечі та придбати дійсно якісні, практичні та безпечні речі?

Як обрати якісні та корисні іграшки для дитини?

Категорії розвиваючих іграшок

Для початку слід розібратися в тому, які категорії таких товарів пропонують нам виробники сьогодні. Багато хто класифікує їх відповідно до потреби розвитку різних здібностей у малюків. Наприклад, для вивчення кольорів можна знайти безліч наборів на кшталт різнобарвних кубиків чи пірамідок. Для розвитку тактильних відчуттів існують різноманітні сортери, а для звукового сприйняття – музичні моделі, свистунці, брязкальця тощо.

За схожим принципом виділяють іграшки для розвитку спритності, швидкості та інших фізичних показників (м'ячі, обручі, кеглі), вивчення літер і цифр (м'які книги, сортери, пірамідки й кубики з відповідними позначеннями), вирішення логічних завдань (різноманітні настільні ігри та пазли).

Категорії розвиваючих іграшок

Скориставшись такою простою класифікацією, можна без проблем зорієнтуватись у питанні, який саме тип іграшок слід обрати для свого чада.

Найпопулярніші види

А тепер поговорімо про найбільш популярні види іграшок і те, який вплив на діток вони мають.

Сортери – це набори, до яких входять ємності (у виглядів геометричних фігур чи звірят) та багато дрібніших елементів, котрі потрібно закинути всередину крізь отвори. Головна мета гри – відсортувати елементи, підібравши для кожного з них отвори, які повністю підійдуть за формою та діаметром. Таким чином маля швидко розвиває логічне мислення, тренує моторику рук.

Сортер goki WM254

Сортер goki WM254

Як відомо, пазли – це набори з багатьох дрібних фрагментів малюнка, які потрібно складати одна до одної, щоб утворилося цілісне зображення. Таку забавку обожнюють не лише діти, але й дорослі, які регулярно поповнюють власні колекції щоразу складнішими наборами. Складання пазлів допомагає малятам розвивати дрібну моторику рук, уяву та логіку.

Успішно продовжують основне завдання пазлів різноманітні головоломки на зразок знаменитого кубика Рубіка та багатьох інших вигадливих іграшок. Підходять вони для дітей, починаючи з дошкільного та шкільного віку.

Складання конструктора – чудовий спосіб для дитини провести час за надзвичайно цікавим заняттям, тренуючи власну уяву, фантазію, моторику рук та інженерні навички. Такі іграшки бувають різними і класифікуються відповідно до вікових категорій дітей та вмінь, які вони покликані розвивати. Наприклад, конструктори від Lego серії Duplo – це яскраві набори для малюків від 1 до 5 років, що тренують уяву, когнітивні та соціальні навички під час гри, головної метою якої є складання з частинок невеликої іграшки або навіть міні-містечка.

Конструктор LEGO Duplo «Дитинчата тварин» 10801

Конструктор LEGO Duplo «Дитинчата тварин» 10801

Малятам від 5 років надзвичайно цікавими будуть конструктори ТМ «Знаток», які пропонують зробити перші кроки в світі електроніки та ознайомитись із невидимими фізичними процесами, що протікають всередині будь-якої техніки. Ці набори настільки цікаві та наочні, що їх можна впевнено застосовувати навіть у старших класах для проведення експериментів з фізики.

Конструктор Знаток електронний 320 схем REW-K002

Конструктор Знаток електронний 320 схем REW-K002

Настільні ігри дозволяють весело проводити час у сімейному колі, вживаючись щоразу в нову роль, влаштовуючи змагання та тренуючи логіку й кмітливість. Варіантів тут безліч – настільний футбол та хокей, набори для імітації дитячого супермаркета, славнозвісна монополія чи класичне доміно. Серед них можна легко підібрати як набори для найменших, так і досить складні ігри для підлітків.

Настільні ігри дозволяють весело проводити час у сімейному колі, вживаючись щоразу в нову роль, влаштовуючи змагання та тренуючи логіку й кмітливість.

У переліку найулюбленіших іграшок для малюків почесне місце, безумовно, посідають каталки – забавки у вигляді машинок чи звірят на колесах, які можна штовхати або везти за собою. Багато моделей таких виробів під час руху демонструють світлові ефекти та відтворюють кумедні звуки, що викликає ще більше радості в малят. Прогулянки з каталками чудово тренують дрібну моторику та розвивають просторову уяву.

Діти абсолютно різних вікових категорій просто обожнюють інтерактивні іграшки, адже ті не просто слугують інструментами веселих ігор, а й самі беруть у них участь. Такі вироби реагують на дії малят і у відповідь розмовляють, відтворюють мелодії, рухаються чи роблять усе й відразу залежно від моделі. Це сприяє швидкому вивченню алфавіту, цифр, формуванню корисних звичок, соціальних навичок, навчає піклуватися про домашніх улюбленців і дарує безліч позитивних емоцій.

Фігурка Spin Master Таємне життя домашніх тварин Мел 11 см 20072308

Фігурка Spin Master Таємне життя домашніх тварин Мел 11 см 20072308

Яскраві приклади інтерактивних іграшок – різноманітні роботи, дитячі комп'ютери та смартфони, ігрові центри. Найпростіші з них підходять навіть 6-місячним малюкам, в той час як більш складними можуть користуватися з навчальною метою школярі різних вікових категорій.

Чепурні ляльки та фігурки супергероїв і тварин – іграшки, що споконвіків були невід'ємною частиною дозвілля дітей та способом влаштувати цікаву сюжетно-рольову гру. Ось і зараз вони не втрачають своєї популярності, забавляючи малят та розвиваючи їхню уяву, фантазію, соціальні навички, дрібну моторику й координацію рухів.

Чепурні ляльки та фігурки супергероїв і тварин – іграшки, що споконвіків були невід'ємною частиною дозвілля дітей та способом влаштувати цікаву сюжетно-рольову гру.

Матеріали та параметри іграшок

Нині більшість іграшок виготовляється з гуми, металу, пластику та синтетичних тканин. Проте найбільш безпечними матеріалами вважаються дерево, натуральні тканини та вовна в ролі наповнювача.

Обираючи іграшку, перевіряйте, чи немає в неї різкого неприємного запаху, який вкаже на високий вміст фенолу – речовини, що може негативно впливати на організм, особливо дитячий. Уникайте виробів на основі полівінілхлориду, який виділяє фенол. Іграшки з цього матеріалу маркуються трикутником зі стрілками і цифрою «3».

Матеріали та параметри іграшок

Іншим небезпечним матеріалом є пластизоль (м'яка гума), який може легко проникнути до організму дитини разом зі слиною. Пам'ятайте: моделі з неякісних матеріалів можуть викликати отруєння і алергію.

Часто якість іграшки можна визначити, просто потримавши її в руках. Наприклад, у м'якої іграшки має бути міцне з'єднання хутра з основою, щільні шви, що не дадуть вилазити наповнювачу, та добре закріплені деталі.

Часто якість іграшки можна визначити, просто потримавши її в руках.

Важливо: в електричних іграшках напруга не має перевищувати 12 В, а граничний рівень звуку – 65 дБ. Висока гучність може налякати дитину і навіть негативно вплинути на слух.

Розміри та вага іграшки підбираються відповідно до віку малюка. Дітям до 3 років не бажано купувати іграшки, що складаються з дрібних деталей, оскільки вони через рот можуть потрапити в дихальні шляхи або шлунок. Вага іграшки для дитини до 7 років не має перевищувати 400 грамів, інакше її падіння може призвести до травми.

Розміри та вага іграшки підбираються відповідно до віку малюка.

Загальні поради

1. Іграшки на виріст – зовсім не варіант для малюків, які намагатимуться випробувати новеньку річ негайно. Купувати такі речі доцільно з урахуванням віку дітей.

2. Не варто дарувати зовсім маленьким діткам іграшки на кшталт зелених зайченят, які не відповідають загальним уявленням про світ. Почніть із виробів, що сформують адекватне та правильне розуміння всього навколо.

3. Уникайте іграшок червоних і чорних кольорів, що можуть негативно впливати на психіку чутливих малят. Натомість різнобарвні вироби чудово тренуватимуть зір та допоможуть запам'ятати назви кольорів.

Уникайте іграшок червоних і чорних кольорів, що можуть негативно впливати на психіку чутливих малят.

Купуйте лише якісні товари для дітей у нашому інтернет-магазині. Тут Ви знайдете величезний асортимент продукції від перевірених виробників за доступними цінами! Ознайомитися з переліком найцікавіших ідей щодо вибору подарунка для дитини віком до 7 років Ви можете за допомогою статті «Подарунки для дітей».



Ви дивилися