Каталог товарів
04.01.2023 09:48:50

Вибираємо стільчик для годування

Здається, дехто вже норовить змінити звичне горизонтальне положення на рухи дещо цікавіші! Отже, час перебиратися на стілець. Адже їсти лежачи здатна кожна свинка, а людина – істота розумна, прямоходяча (і сидяча), навіть якщо їй всього лише рік.

Думки про покупку стільчика для годування (далі – СГ) у батьків виникають вже через 5-6 місяців після виписки з пологового будинку: малюк розвивається дуже швидко, і тусуватись у колисці йому набридає. А тут – на тобі. І посидіти, і пограти, а також помацати столик і навчитися не розмазувати по ньому яблучне пюре. Неоране поле для малятка! Вам залишається тільки вибрати підходящий екземпляр.

Вибираємо стільчик для годування

Основні відмінності стільчиків для годування

Дитячим стільчиком прийнято називати конструкцію, яка складається з одномісного крісла зі спинкою і захисними ременями, а також із прикріпленим на рівні грудей столиком.

У період від півроку і до трьох років виріб слугує повноцінним предметом інтер'єру та використовуються для годування дитини у ранкові, денні, вечірні години. З чим доводиться стикатися при цьому батькам, так це зі всілякими «акціями протесту» – коли дитя не може всидіти на місці, намагаючись сповзти вниз, пустуючи, розмахуючи ручками і дригаючи ніжками. З цієї причини такі меблі розробляють насамперед із урахуванням безпеки – вони мають бути міцними і стійкими, щоб не відбулося перекидання.

Надійна конструкція стільчика

Типи СГ:

  • 1. Класика. Має висоту в середньому близько 100 см – відмінні габарити для того, щоб пригощати чадо їжею. Що у стільці найважливіше? Три речі: анатомічність, захист і можливість регулювання деяких параметрів. Таким чином, правильна за формою, досить м'яка сидушка, зручні відкидні підлокітники і підніжка для ніг забезпечують найбільш оптимальну для хребта посадку. Три- чи п'ятиточкові ремінці добре підстраховують непосиду. А завдяки можливості регулювання можна змінити висоту, глибину стільниці або нахил спинки (уявіть, як класно малюкові подрімати після прийому їжі у повністю розкладеному кріслі). Ці налаштування вимірюються кількістю позицій (від 0 до 8).

  • Високий стілець для годування Bambinelli YQ-E101

    Високий стілець для годування Bambinelli YQ-E101

  • 2. Трансформер. Річ цілком і повністю для практичних сімей. Ви не викинете стілець, коли чадо підросте, ні. Адже трансформери легко перетворюються на окрему домашню парту для занять малюванням, письмом, ліпленням тощо.

  • 3. Бустер і навісне сидіння. Відносяться до портативного типу. Тут немає ніжок, проте ці пристосування також мають вигляд сидушки зі спинкою і підлокітниками. У бустера є схожість з автокріслом – він кріпиться до звичайного обіднього стільця або табуретки, і дитятко приймає їжу в компанії дорослих. Навісні ж моделі чіпляються до стільниці. Це вважається компактним варіантом, особливо актуальним для подорожей або маленьких квартир, де просто немає місця для окремо стоячих меблів.
Типи годувальних стільців

Дерев'яний або пластиковий?

У батьків вже є справжня статистика потенційних побоювань щодо всіх матеріалів: пластиковий – крихкий, токсичний, зламається, розплавиться та інші вигадки; дерев'яний... А ось тут слід зупинитися. Про яке дерево мова? Адже на вироби з натурального й нарікань немає, навпаки, за умови належної обробки вони роками не виходять із ладу та прикрашають інтер'єр.

ДСП у цьому плані не тільки програє, а іноді й відверто дратує користувачів. Із нього роблять «суворі», тверді СГ – для аскетичного виховання. З мінусів: якщо така «деревина» не лакована, то, скоріше за все, покриття буде погано відмиватися від слідів бенкету; ризик підхопити пальчиком шпичку. Із плюсів: демократична вартість і можливість трансформувати конструкцію в окремий стіл та стілець.

Варіанти годувальних стільців з дерева

Варіанти з дерева

Висновок: але майбутнє все ж за екологічним харчовим пластиком. Тим більше зараз випускають в основному комбо-варіанти з металевим каркасом.

Підсумки. Ознаки ідеального стільчика

Якщо Ви зупинили свій вибір на класичному, високому стільці, тоді сміливо роздруковуйте нижченаведений список і йдіть із ним у «Дитячий світ». Тут «портрет маслом» того самого СГ мрії.

Не видно і не чутно

Іноді стілець відверто заважає. Тож складана конструкція – запорука Ваших міцних нервів і розумної експлуатації (особливо за умови дефіциту квадратних метрів). Єдине, перевірте щоб в «обранця» був захист від випадкових, непередбачених трансформацій, інакше така неякісна «жабка» може навіть завдати дитині травми. Зрозуміло, що в магазині не завжди вдається дізнатися деякі неприємні особливості. Для цього користуйтеся Інтернетом – відгуки та коментарі на форумах можуть багато чого прояснити. Якщо ж хороми просторі – просто анулюйте цей пункт.

Складаний стілець

Фігаро тут, Фігаро там

Якщо стілець відверто хитає у різні боки – це, звичайно ж, погано (тоді, безумовно, його місце на звалищі!). А ось коліщатка не завадять. Вони забезпечують «здорову» мобільність, дозволяючи Вам пересуватися по всьому дому як заманеться. Правда, якщо коліщатка тільки на передніх ніжках, маневреності на поворотах не вистачатиме. Для стійкості у «припаркованому» стані дуже важливо, щоб кожен ролик був оснащений надійними фіксаторами-гальмами. Також не завадить прогумованість – для дбайливого ковзання по підлозі.

Годувальний стілець на коліщатках

Чистьоха

Подумавши, як часто доведеться ходити навколо «трону» з вологою ганчірочкою, стає невесело. Тож предмет має бути максимально продуманим. Що це означає? Столик і таця – знімні. Покриття чохла сидіння – щоб і не церата (парить тіло!), і не шорсткий/матовий текстиль (не відмиєте!), ідеально – м'яка та гладка екошкіра або будь-який інший дихаючий матеріал, що миється.

Якісне сидіння годувального стільця

Організація дозвілля

Призначення виробу може виходити за рамки буденності. Наприклад, у деяких моделях передбачена установка додаткової ігрової панелі. Це такий м'який бампер із підвісними іграшками-брязкальцями, які не дадуть дитинці занудьгувати під час, до або після трапези.

Бампер з іграшками для годувального стільця

Невисока ціна

І справді, Ви купуєте стілець максимум на 3-4 роки, тож навіщо платити більше? В народі живе упередження про ціни, мовляв, якщо занизькі – отже і якість так собі. Насправді, це не є законом, і бюджетні варіанти дитячого «обладнання» іноді майже не поступаються іменитим гігантам. Головне, що Вам точно потрібно перевірити – наявність сертифіката якості як гарантію екологічності матеріалів, відсутності гострих деталей та інших несумісних із безпекою речей. В інтернет-магазинах можна порівняти різні моделі за вартістю та бажаними функціями, вибравши таким чином найбільш вдалий варіант.

Майбутніх матусь також цікавить питання, а коли, власне, зі стільчика злізати. Потрібно почекати, поки шалені дитячі вибрики вщухнуть, і з’явиться мінімальна дисципліна поведінки за столом. Тоді саме час переходити до обідів нарівні з дорослими.

Вечеря з дорослими

Варто сказати, що в «Епіцентрі» представлений широкий асортимент товарів даної категорії. Окрім того, тут Ви знайдете все для годування дитини інших вікових категорій: від зовсім крихіток до представників дорослих груп садка.

А в цьому відео ми розглядаємо декілька «кандидатів» із різних цінових категорій – Keter, Bambinelli, Oribel и Peg-Perego. Висновки приголомшливі!

СТІЛЕЦЬ ДЛЯ ГОДУВАННЯ ДИТИНИ. Який вибрати? Порівняння стільців для годування від epicentrk.ua



Ви дивилися