Каталог товарів
03.01.2023 16:38:05

Дзиґи Бейблейд – найпопулярніші іграшки 2018

«Мама, купи дзиґи Бейблейд!»... Ну ось, і до Вас черга дійшла. За останній рік цю фразу почули мільйони батьків по всьому світу. Якщо Ви дивитеся разом із дитиною TV-програми, тоді й так приблизно знаєте, що до чого. Але бейблейд-манією чадо може «заразитися» в дитячому садку або у дворі і без Вашого відома... Пропонуємо в рамках рубрики «Батьки у тренді» перехопити естафету і розібратися у правилах гри!

Дзиґи Бейблейд – найпопулярніші іграшки 2018

Ігрові набори за мотивами мультсеріалу

Настільну гру Бейблейд створили за мотивами японського аніме-серіалу (українцям його показує канал «ПлюсПлюс»). Причому він далеко не новий – перший сезон вийшов ще у 1999. Тим не менш, хвиля популярності відродилася з 2016 року і наразі тільки зростає.

Рецепт успіху досить простий. Маємо «добірні» компоненти: дзиґа (стара добра іграшка) + сюжет японського аніме-мультфільму (всі пам'ятають славу покемонів) + фактор азарту і змагання. Не дивно, що рубаються в неї так, аж іскри летять.

Коротко про сам мультик

Історія розгортається в незвичайному світі, де ми зустрічаємо п'ятикласників – Волта, Шу, Рантаро та їхніх друзів. Школярі всерйоз захоплені одним дуже модним видом спорту... Потрібно досконало володіти кидком, і тоді, можливо, станеш найкращим блейдером.

Мульсеріал Бейблейд

Із серії в серію ми спостерігаємо, як вони борються, підбурюють або підтримують один одного, переживають та радіють. Для запуску потрібна висока концентрація, фізична спритність, вміння передбачати і аналізувати те, що відбувається на «полі бою». Весь мультик – змагання і подолання себе на шляху до мрії.

Як грати і перемагати в Бейблейд

Хлопчаки з усього світу перехопили цей азарт. Давайте з'ясуємо, як грати, а головне – перемагати.

Принцип гри

Власне у житті відбувається копіювання боїв із мультсеріалу: на спеціальному столі змагаються дві дзиґи. Завдання: виштовхнути, зупинити або розбити на шматочки блейд опонента. Кількість гравців: двоє або більше.

Игра в Beyblade Alamy Stock Photo

Що у комплекті

Новачки зазвичай починають своє бейблейд-життя зі стартових простих наборів: одна дзиґа, пусковий механізм і кілька додаткових деталей.

Окремо купується арена для битв під назвою Beystadium. Це неглибока ємність для запуску блейдів – кругла, рідше прямокутна або квадратна. Нагадує тарілку діаметром близько 40 см, що обов'язково обладнана захисними бортиками та, іноді, осередками по краях, які гальмують дзиґу, якщо та занадто віддаляється від центру.

Гра у Beyblade Alamy Stock Photo

Арена ігрова Auldey Infinity Nado для турнірів дзиґ YW624903

Відомі випадки, коли використовують підручні предмети – миску, кришку, а взимку – навіть льодянку для катання з гірки. Однак це небезпечно: якщо вертушка, що програла, розлетиться на частинки – підвищується ризик травматизму.

Персонажі

Дизайн кожної бойової одиниці можна розглядати годинами. Блейд збирається з декількох деталей:

  • 1. Верхня – кольорова частина, визначає «зовнішність». Її ще називають енергетичним шаром, адже верхівка відповідальна за баланс, захист і витривалість блейда.

  • 2. Середня – силовий шар у вигляді металевого кільця і ударного диска. Це скелет, кістяк. Відповідає за вагу і атаки.

  • 3. Нижня – наконечник. Від нього залежать швидкість обертання і стійкість
Дзиґи Beyblade

У третьому поколінні Beyblade Burst от Hasbro елементи замінні – є безліч дисків і прискорювачів. Тож можна модернізувати свого героя для нових перемог. Що стосується збірки – детальки закручуються проти годинникової стрілки до добре відчутного клацання (фіксації). Потім дзиґа підвішується на пускову установку.

Ззаду на коробці часто вказується шкала з основними показниками: напад (attack), вибух (burst), витривалість (stamina/energy), моторність/баланс (agility), захист (defence) і вага (weight). Чим більше червоних смуг, тим сильніше ця здатність.

Hasbro Beyblade B9486

Ігровий набір Hasbro Beyblade Дзиґа з пусковим пристроєм (колір в асортименті) B9486

Блейди від Infiniti Nado мають трохи іншу класифікацію: 16 різних бійців і 4 основних типи: атакуючий, витривалий (із потужним крутним моментом), оборонний (відбиває атаки), балансувальний (добре тримає рівновагу). Розпізнати їх можна по металевому кільцю: чим більше на ньому іклів і шипів – тим краще для атаки. На упаковці вказується також напрямок обертання.

Бренд пропонує три основні серії:

  • 1. «Стандарт». Класична серія – 1 бойова одиниця із пусковим механізмом.

  • 2. «Атлетик». Це суперспортивні моделі для турнірів на швидкість і тривалість крутіння. Відрізняються зручним стартером з ручкою.

  • 3. «Спліт». В коробці одразу два волчки, які об'єднуються в єдине ціле за допомогою міцного блоку. В ході боротьби вони несподівано розділяються на дві частини, обертаються навколо противника і не залишають йому шансів.
Блейди від Infiniti Nado

Зліва направо набори Auldey Infinity Nado: Дзиґа Стандарт Deliver Mecha YW624306, Дзиґа Атлетик Glare Aspis YW624504, Дзиґи Спліт Night Owl и Razer Orochi YW624604

Передбачені й додаткові насадки. Усього їх 4 види: насадка-«ексцентрик» для скажених стрибків; «канатоходець» – піднімає гравця над ареною на спеціальній мотузці або дроті; крюк для трюків і різких «сальто» навколо своєї осі; насадка з магнітом для руху металевими «рейками».

Запуск

База (пусковий механізм) – це хомут із блочком, на який накручується дзиґа. При цьому вони бувають право-/лівосторонніми, а стартери останнього покоління – взагалі універсальні.

Дитина тягне «чеку» на себе, та іграшка у вільному падінні «приземляється» на горизонтальну поверхню, немов шалене НЛО.

При цьому хлопчаки експериментують зі «схемами» старту. Можна, наприклад, відпускати «бійця» на поле з висоти власного зросту чи, навпаки, врівень із підлогою. Це безпосередньо впливає на траєкторію і швидкість руху.

Запуск блейдів на арену

Тактика

Подейкують, що як і в будь-якій настолці, в цій теж є своя тактика. Скажемо чесно, набивати руку точно доведеться. А також на всю використовувати модифікацію героїв і різні способи кидання. Потрібно знайти певний баланс між швидкістю і масою іграшки. В іншому ж – покладатися на удачу.

Підсумки: в цілому про дзиґи

Сьогодні ринок чайдлових розваг розглядається під величезною лупою, і це правильно (а хто цього не робить – подумайте про психіку дитини). Скільки ганили тих же лялечок Monster High за страшні неживі образи. І таких прикладів багато.

Звичайно, тест на адекватність повинен пройти і Beyblade. Спробуємо розглянути настолку під різними ракурсами.

Агресивність/миролюбність сюжету

Страх і хоррор – усе це погано впливає на дитячий розум. На превелику радість, Beyblade – зовсім не про це. Фантастика? Так. Відрив від реальності? Теж є трохи. Та хоч сценарій гейму і має безпосередньо характер бою – все ж таки тут мало агресії у класичному розумінні цього слова.

Аніме-мультфільм Beyblade Burst

Цензура

Використання у розробці персонажів оголених, надмірно акцентованих частин тіла не виявлене. Принаймні, у самих ігрових комплектах, адже це всього лише...верткі предмети.

А ось щодо сюжету серіалу, не станемо брехати – всі сезони подивитися не вдалося. Так, це японці, а вони іноді заходять у крайнощі. Зате теми дружби/ворожнечі та в цілому людських стосунків розкривають на 100%.

Користь

Чи може гра навчити чогось? Для цього існує окремий клас – розвивальні. Тоді як блейд – чистої води сюжетна річ. Це означає, що на арену (в прямому і переносному сенсі) виходить фантазія дитини. На момент «раундів» вона у думках повністю стає героєм Бейблейда.

Захоплюючий процес гри Beyblade Burst

Поєдинок розвиває моторику рук, знайомить із базовими основами фізики.

В цілому ж це просто веселенька розвага. Слідкуйте, щоб ігрища не тривали довго і не переросли в манію. Допоможе активне залучення дитятка до інших справ – у спорті, навчанні, творчості, спілкуванні та прогулянках.

А взагалі, як жартував один татко: «Нехай тренується. Виросте – буде спритно мотоблок запускати».

Моторика

На те вони й настільні ігри, що процес відбувається сидячи. Втім це не виключає активних рухів руками і переможних підскакувань. Арену можна поставити на дивані, столі або підлозі. Добре, що немає прив'язки до приміщення, і «крутити» можна на свіжому повітрі. Проте заняття «сидяче», тож стежити за поставою – обов'язково.

Бейблейд – сидяча гра

Безпека

Оскільки асортимент містить дрібні елементи, є встановлений поріг віку – від 5 або навіть 8 років. За правилами безпеки, грати рекомендується у присутності дорослих, не запускаючи іграшки за межами кола. Також не можна чіпати пальцями деталі, що обертаються. Отримати травму від блейда можна тільки в одному випадку – якщо нахилитися обличчям прямісінько на поле битви. А так усе продумано і безпечно.

Інтерактивність

На японському ринку доступна однойменна відеогра для Playstation. А нашим фанам можна відсканувати QR-код оригінальних бейблейдів Hasbro і завантажити додаток в Google Play або Play Market. Це дозволяє змагатися зі своїми друзями по Wi-Fi. А з кожною перемогою відкриваються нові віртуальні опції.

Додаток Beyblade App для iPhone и Android

Оригінал/підробка

Спостерігаючи за тим, як вертушки беруть один одного на таран, стає зрозуміло, що такими темпами кволі пластикові з'єднання довго не протягнуть. Саме тому важливо вибирати бейблейди від ліцензійних брендів – Takara Tomy, Hasbro, Auldey Infinity Nado. У них дзиґи, такі, знаєте, добротні. Відразу намацуються якість матеріалів і міцність конструкції. Також кидається в очі яскраве розфарбування з високою деталізацією.

В цілому виріб повинен поставлятися у герметично закритій упаковці з інструкцією. На жаль, вона тільки англійською мовою. Але схеми складання цілком зрозуміло зображені у графічному вигляді.

Інструкція по збірці дзиґ

А ось купивши в переході блейд «no name», не дивуйтеся, якщо він розлетиться на друзки вже після перших запусків.

І еще. За свідченнями мам, блейди настільки цінні і бажані, що...їх крадуть прямо з майданчика! Тому треба стежити, плекати і берегти!

Наостанок. Бейблейд – як спінери, тамагочі, йо-йо. Це треба пережити. Тому, шановні дорослі, розслабтеся, посміхніться і готуйтеся потихеньку до бою... А ми не будемо відволікати. Нагадаємо, що в інтернет-магазині Епіцентр Ви знайдете широкий вибір дитячих іграшок. Веселого дозвілля і до нових зустрічей.


Коментарі (2)


  • Незнакомый

    Игра придумана на основе мультфильма Beyblade Burst. Сам мультфильм очень яркий и очень интересен. Также есть компьютерная игра за мотивом мультсериала. А теперь даже в живую ты можешь играть со своими друзьями и разбивать ихние Бейблейды и выиграть.

  • Богдан

    Клас



Ви дивилися