Каталог товарів
03.01.2023 16:42:09

Антистрес іграшки: гонка за трендами чи потрібна річ?


Іграшки антистрес. кулі Ньютона фото

Індустрія дитячих іграшок щороку поповнюється новинками. І 2021 рік – не став винятком. Якщо ще у березні слова «Поп-іт», «Сквіші» викликали здивування і цілковите непорозуміння серед нашого населення, то вже у квітні-травні ці слова лунали з вуст майже кожної людини й усі вже знали про що йде мова. За лічені дні поп-іти заполонили усе: починаючи від онлайну (соціальні мережі, інтернет-магазини, навіть телевізійні канали робили репортажі на цю тему) до офлайну: ТЦ, супермаркети, кіоски та навіть в переходах метро продавали пупирки. Колись подібні іграшки використовувалися для лікування неврологічних розладів, а зараз рop-it, сквіші, спінери, еспандери, фіджет куби, магнітні кільця сконцентровані на відволіканні від монотонності. Ще однією з популярних, проте візуальних антистресів є кулі Ньютона, які дають можливість спостерігати за маятником.

Офіційні джерела стверджують, що іграшки антистрес допомагають зняти емоційне напруження і додають концентрації, чи так це насправді, давайте розберемось разом.

Звідки отримала популярність антистрес іграшка для рук?

Pop-it фото

Тут в основі лежить, так званий «вірусний ефект». Коли британські школярі почали знімати короткі відео у Tik-tok демонструючи пупирки, це стало модним трендом і сьогодні хештег #popit у соціальних мережах вже налічує мільярди позначок. Деякі психологи стверджують, що ось такий рух за трендами через FOMO – (fear of missing out), що в перекладі з англійської – страх пропустити щось важливе чи втратити можливість. Саме тому, поп-іт, сквіші та сімпл-дімл такі популярні серед дітей та підлітків. Позаяк вони всі прагнуть мати те, що мають інші та не вирізнятися відсутністю популярних речей. Багато дорослих спантеличенні, оскільки одні джерела стверджують, що антистреси мають негативний вплив на організм дитини та викликають звикання й не вміння комунікувати з людьми, натомість інші ж говорять, що це лише спосіб зняття емоційного напруження. То що з цього правда, дізнаємось у наступному пункті.

Що думають психологи на рахунок антистрес іграшок?

Думка психологів фото

Думка психологів надзвичайно важлива у даному питанні. Позаяк, вона є об’єктивною та незалежною. І саме лікарі говорять, що іграшки антистреси безпосередньо впливають на таку частину мозку, як гіпоталамус, що відповідає за велику кількість процесів в людському організмі. При наявності антистрес забавок чи за їх відсутності, навіть не помічаючи того ми усі відволікаємось. Один клацає ручкою, другий гойдається на кріслі, у третього змальовані усі поля в зошиті фантастичними тваринами, чи геометричними фігурами і т.д. Чи можемо ми назвати такого роду відволікання – негативним? Звичайно, що ні. Щоправда, якщо не прилетить від сусіда по столу за клацання ручкою, окрім цього негативних наслідків не фіксувалося.

До того ж , багато психологів помічають, що сенсорні антистреси:

  • розвивають дрібну моторику пальців рук та покращують роботу мозку;
  • тренують зосередженість та витримку;
  • знімають нервову напругу та позбавляють від негативних думок.

Багато лікарів також додають, що подібні забавки чинять відносно такий самий вплив на мозок, як збирання пазлів.

В загальному, приводу для хвилювання немає, дорослим лише слід контролювати час, який дитина проводить за антистрес іграшками і за потреби обмежувати його. Адже прогулянку на свіжому повітрі, фізичну активність і спілкування з однолітками – не порівняти з жодними гаджетами чи іншими забавками.

Чи варто купувати антистрес іграшки? 

Антистрес допоможе зняти нервове напруження фото
Звичайно, що іграшка антистрес – не панацея, яка вилікує, чи позбавить вас повністю від стресу і вирішить усі ваші проблеми. Але вона дійсно допоможе зняти нервове напруження та допоможе відволіктися й залишитися спокійним, навіть у стресовій ситуації. Тому, якщо вам роблять зауваження, щоб ви не гойдалися на кріслі, не клацали ручкою чи не стукали ногою по землі, купуйте антистрес іграшки в «Епіцентрі», таким чином ви збережете нервові клітини оточуючих, знімете власне нервове напруження й будете залишатися спокійним навіть у стресовій ситуації.


Ви дивилися