Каталог товарів
18.04.2023 13:16:01

Як обрати прогулянкову коляску?

Батьківство – це цінний досвід, безмежна відповідальність та безліч цікавих подій та покупок для малечі. Немовлята настільки швидко ростуть, що щоразу доводиться купувати не лише одяг більшого розміру, але й змінювати транспорт малюка. Не встигнувши оговтатися від покупки коляски для новонароджених, на батьків чекає новий виклик – покупка та вибір прогулянкової коляски. Якщо ваш малюк вже досяг того віку, що може самостійно сидіти та прагне розглядати усе навколо під час прогулянок, то саме час замінити затишну люльку на зручну коляску з широким кутом огляду.

сім1я фото

Прогулянкова коляска –  це дуже зручний і корисний вид транспорту як для малюків, так і для їхніх батьків. Сьогодні ринок рясніє широким асортиментом прогулянкових колясок для дівчаток та хлопчиків. Виробники пропонують нові моделі 2023 року, стильні дизайни та цікаві функції, проте, як правильно обрати та на що звертати увагу при виборі прогулянкової коляски, про це ми сьогодні розкажемо.

Механізм складання прогулянкової коляски

книжка, тростина фото 

Здебільшого, рішення купити прогулянкову коляску виникає у батьків, для зручності та компактності. Оскільки такі моделі легко та швидко складаються, займають мало місця та мають невелику вагу, що досить зручно помістити у багажник автомобіля чи навіть взяти з собою у подорож. Розрізняють 2 найпопулярніших види прогулянкових колясок: коляска-книжка та коляска-тростинка. Розглянемо детально кожен з них.

  • коляска-книжка – отримала свою назву завдяки механізму складання – навпіл. Скласти таку коляску можна навіть однією рукою за лічені секунди, після чого вона спокійно поміститься навіть у шафі, на балконі, у багажнику, а також її легко буде підняти по сходинках. Такі моделі вирізняються легкою вагою – близько 7 кг, а також маневровістю завдяки поворотним колесам. Та що найголовніше комфортом та безпекою для малюка. Ціна коляски-книжки також приємно радує, оскільки це бюджетні коляски;

  • коляска-тростина – призначена для дітей від 6-и місяців. Це переважно літні та весняні моделі, оскільки у них немає утеплювача і колеса мають доволі маленький діаметр, тому впоратися зі сніговими заметами їм буде важко.  В таких колясках здебільшого відсутнє положення лежачи, проте серед головних переваг коляски тростини – найнижча ціна серед інших видів, мала вага та зручність складання – одним рухом.

Серед прогулянкових візочків зустрічаються моделі з різноманітними кутами нахилу спинки: від лежачого положення, дитина зможе зручно спати під час прогулянки, до сидячого положення. Здебільшого кут нахилу спинки залежить від габаритів та ваги візочка. Якщо коляска маленька та легка, то швидше за все передбачене лише сидяче положення. Тому, якщо ви плануєте, щоб ваша дитина спала на прогулянці, краще за все обирайте візочок з можливістю горизонтального положення. Всю цю та інше інформацію виробники вказують в характеристиках до товару. 

Ремені безпеки

Будь-яка прогулянкова коляска має бути обладнана системою ременів безпеки, які бувають паховими, три- або п’ятиточковими.

Триточкові системи складаються з двох плечових ременів та одного паска, що знаходиться між ніжками дитини. Застібка при цьому розташовується у зоні живота. Певним різновидом таких систем захисту можна вважати пахові. Відрізняються вони від класичних триточкових наявністю статичного бампера, який, на відміну від плечових лямок, знаходиться на рівні пояса малюка і дозволяє ручками опиратися на нього під час прогулянок.

ремені фото

П’ятиточкові ремені безпеки складаються не лише з пари плечових та одного пахового елемента, але й двох допоміжних на рівні талії. Такі системи є найбільш надійними, оскільки випадково чи усвідомлено вибратися з них малюкам вкрай важко.

Стежте, щоб у місці з’єднання ременів безпеки був жорсткий фіксатор, який не дозволить маляті самостійно вивільнитись із коляски. Незайвими також будуть спеціальні м’які накладки на паси, здатні зменшити тертя і забезпечити максимально комфортне перебування в сидінні.

ручка фото

Ручка

Якщо такий, на перший погляд, незначний елемент, як ручка коляски матиме функції регулювання за висотою та перекидання на різні сторони, прогулянки стануть приємнішими не лише для діток, але й для мам і татусів. Перша дозволить підлаштовувати головний орган керування коляскою під зріст дорослого, а друга позбавить необхідності щоразу розвертати чималу коляску в протилежний бік, адже достатньо буде просто перекинути ручку і підійти до неї з іншого краю (цим, до речі, гарантуватиметься. Ще одна перевага коляски з перекидною ручкою – можливість змінювати напрямок руху дитини обличчям до себе чи від себе). 

прогулянкова коляска фото

Спинка

Прогулянкова коляска, яка має кілька положень кута нахилу спинки, – річ дуже зручна й універсальна. У ній маля зможе сидіти в максимально комфортній позі, а за потреби навіть безтурботно дрімати, тому не забудьте звернути увагу на цю особливість. Бажано, щоб перемикання положень спинки відбувалося без особливого шуму та надмірних зусиль.

коляска фото


Сидіння

сидіння фото

Тут усе доволі просто: сидіння дитячої коляски має бути зручним, м’яким і достатньо широким, аби малеча мала змогу подорожувати з комфортом. Важливим моментом є наявність знімної обшивки – від цього залежить можливість прання й елементарного підтримання сидіння в чистоті.

Підніжка

Підніжка фото

Наявність у колясці підніжки, зокрема регульованої, дозволить підбирати оптимальне положення для ніжок дитини, відповідно до вікових змін організму та періодів сну/неспання. Якщо ж цей елемент доповнити знімним чохлом для захисту ніг від холоду – комфортні поїздки маляті за різних погодних умов гарантовані.

Козирок, або каптурик

Навісний каптур правильних форми та розмірів над коляскою – це надійний захист маляти від дощу, вітру та сонця. Якщо ж він матиме прозоре «віконце» на додачу, крізь нього мама зможе спостерігати за дитиною в позиції «обличчям від себе», а саме маля – споглядати безліч цікавих речей, що відбуваються вгорі. Проте для формування повноцінного укриття від інтенсивних атмосферних опадів і набридливих комах Вам можуть знадобитися ще й протимоскітна сітка та дощовик. Ці аксесуари часто додають у комплект разом із колясками, тому обов’язково перевіряйте їхню наявність в упаковці, аби потім не довелось купувати окремо.

козирок 1 фото

Гальма

Вчасно зупинити коляску без докладання значних зусиль, наприклад, на крутому спуску, допоможуть тільки справні і добре налагоджені гальма на передніх і задніх колесах. Зважаючи на це, перевіряйте наявність гальм та їхню справність перед прийняттям відповідального рішення про покупку дитячого транспорту.

гальма фото

Колеса

Від того, якими колесами обладнана прогулянкова коляска, значною мірою залежать безпека та зручність її експлуатації. Наприклад, для міських тротуарів чудово підійдуть моделі з литими колесами середнього діаметру. В той же час для прогулянок парковими стежинами чи нерівними ґрунтовими шляхами краще обрати коляску з великими колесами на основі гуми. Коляска для подорожей має мати невеликий діаметр коліс.

колеса фото

Враховувати також потрібно і здатність коліс обертатися на 360°. Поворотність, а отже й висока маневреність колясок це, звісно добре та зручно. Проте в деяких випадках, наприклад, на дорогах з не надто якісним покриттям, важливо мати змогу блокувати таку функцію, аби не втратити контроль над коляскою.

Додаткові нюанси

Передусім, хороша коляска має бути не надто важкою, аби не заважати дорослому керувати її рухом.

коляска прогулянкова фото

Наявність складного механізму дозволить перетворити громіздку прогулянкову коляску на цілком компактну – в такому вигляді зберігати її в невеликому приміщенні чи транспортувати в авто буде значно легше. До того ж, багато моделей дозволяють складати їх одним легким рухом, а деякі навіть можуть трансформуватися у екстракомпактні та зручні «тростини», для яких знайдеться місце абсолютно в будь-якому місці. Ну і, нарешті, пам’ятайте, що коляска має відповідати віковій категорії малюка, інакше жодного задоволення від прогулянок дитина не відчує, натомість ризик одержання травм буде високим. Аби дитячий транспортний засіб задовольняв усі потреби малюка та прослужив довго, обирайте лише серед перевірених брендів. Широкий асортимент колясок від авторитетних виробників ви знайдете на нашому сайті! Нехай кожна ваша прогулянка з малечею приносить лише радість і щирі посмішки на обличчях усіх членів родини!


Коментарі (1)


  • Алена

    С прогулочной коляской Анекс Аир Х нам очень повезло, мне самой легко её сложить и вес небольшой.



Ви дивилися