Як вибрати каструлі для індукційних плит: кращі моделі на думку покупців
Зміст:
Індукційні плити стали популярним варіантом кухонного обладнання завдяки своїй швидкості, ефективності та точному регулюванню температури. Проте, для оптимальної роботи індукційної плити необхідні спеціальні каструлі, які взаємодіють з магнітним полем. У цій статті розглянемо критерії вибору каструль для індукційних плит та покажемо кращі моделі за відгуками покупців.
Як працює індукційна варильна поверхня?
Перш ніж пояснити, які каструлі для індукції краще обрати, варто зрозуміти, як працює ця технологія. Індукційна плита використовує електромагнітну індукцію (тобто змінне електромагнітне поле). В результаті на дні посуду починають утворюватися вихрові струми. Енергія, що генерується в електромагнітному полі, нагріває дно каструлі, яке потім віддає тепло їжі, що знаходиться всередині. Важливо, що коли каструлю виймають з поля нагріву, температура одразу ж падає, що значно знижує ризик ошпарювання.
Індукційні варильні панелі споживають менше енергії, ніж керамічні. Вони безпечні, функціональні та сучасні. Власники як великих, так і маленьких кухонь можуть скористатися їхніми перевагами. Однак для кожної індукційної плити потрібен особливий тип посуду. Який посуд для індукційних плит варто купувати в першу чергу? На що слід звернути увагу при покупці? Нижче ви знайдете основні поради, які допоможуть вам вибрати найкращі каструлі для індукційних плит.
Переваги індукційної плити
Індукційна варильна поверхня має низку переваг, якими ви можете скористатися, обравши її. Які основні функції виділяються?
- Функція підтримання тепла: гарантує, що їжа після приготування зберігає ідеальну температуру без ризику підгоряння. Це рішення стає в нагоді, коли сім'я приходить додому в різний час доби, але з різними інтервалами.
- Функція розтоплення: забезпечує ідеальну температуру танення делікатних продуктів, таких як шоколад або вершкове масло, без підгоряння та прилипання до посуду, тому вам не доведеться відмивати каструлі та сковорідки, ризикуючи пошкодити їхнє покриття.
- Функція тушкування: ідеально підходить для страв, які потребують тривалого приготування. Рідина випаровується повільно, тому їжа залишається соковитою і не пригорає до дна каструлі, що полегшує її подальше очищення.
- Швидкість нагрівання: ви можете легко перевірити це, вимірявши час, необхідний для закипання води – на індукційній плиті він буде коротшим, ніж на газовій.
- Точний контроль температури та нагрівання: індукційні варильні панелі дозволяють точно контролювати подачу енергії для приготування їжі, тобто температуру.
- Можливість об'єднання двох нагрівальних полів в одну зону: таке рішення дозволяє розігрівати їжу у великій каструлі, яка не поміщається на стандартній конфорці.
- Легкість та простота в утриманні чистоти: завдяки плоскій варильній поверхні, її легко утримувати в чистоті. Не потрібно збирати бруд у різних куточках, відтирати конфорки чи решітку, як у випадку з газовою чи електричною плитою.
Звучить привабливо? Безумовно, так. Однак, щоб користуватися всіма цими зручностями, потрібен правильний посуд.
На що звернути увагу при виборі каструлі для індукції?
Перш ніж вибрати найкращі каструлі для індукції, важливо звернути увагу на кілька ключових параметрів:
- хороший індукційний посуд повинен мати дно, виготовлене з якісного феромагнетика – саме воно забезпечує з'єднання між плитою і варильною поверхнею;
- хорошого феромагнітного дна недостатньо – воно повинно бути плоским, якщо дно не буде таким, тепло не буде розподілятися рівномірно;
- відповідні індукційні каструлі повинні мати діаметр, який пасує до діаметра конфорок – каструля не повинна виступати за межі конфорки; каструлі з діаметром, меншим за її верхню частину, також є поганим вибором: існує ризик, що вони не будуть виявлені конфорками – те ж саме стосується великих індукційних каструль;
- об'єм каструлі (слід підбирати з урахуванням індивідуальних потреб, але варто мати кілька каструль з різним об'ємом);
- якість матеріалу, з якого виготовлена каструля;
- товщина дна (тонке дно може деформуватися, товсте дно забезпечує хороший розподіл тепла);
- можливість миття в посудомийній машині;
- кришка, що добре закривається (краще за все обирати скляні кришки);
- ручки – ми часто забуваємо, що розігріті до високих температур ручки є найчастішою причиною опіків на кухні. Тому, купуючи індукційні каструлі, вибирайте ті, ручки яких не проводять тепло. Також на ринку є каструлі зі знімними ручками. Таке рішення дозволяє заощадити місце в шафі та без побоювання ставити ці горщики в духовку.
З чого зроблені найкращі каструлі для індукційних плит?
Дуже важливо, щоб каструлі для індукційних плит були виготовлені з правильного матеріалу, який дозволяє їм зберігати властивості, необхідні для роботи індукції.
Нержавіюча сталь |
---|
Один з найпопулярніших матеріалів для виготовлення посуду. Посуд з нержавіючої сталі можна знайти майже в кожному будинку. Цей матеріал являє собою поєднання хрому та нікелю (символ 18/10 означає 18% вмісту хрому та 10% вмісту нікелю). Хром запобігає корозії, а нікель використовується в основному в естетичних цілях, щоб надати посуду блиску. Каструлі з нержавіючої сталі, максимально безпечні для вашого здоров'я – не токсичні, їх легко підтримувати в чистоті, гладка поверхня каструль перешкоджає розвитку мікроорганізмів, і ви отримуєте блиск. Ці горщики мають багатошарове дно від двох навіть до семи шарів. Зовнішній шар дна посудини виготовлений з нержавіючої сталі, а внутрішній зазвичай алюміній, іноді мідь. Це рішення забезпечує швидкий і більш рівномірний розподіл тепла по поверхні посудини, а також підтверджує кращу довговічність горщиків. |
Чавун |
Чавун – це не що інше, як сплав заліза і вуглецю з делікатною добавкою таких елементів, як марганець, сірка, кремній або фосфор. Великою перевагою цих каструль є їх довговічність, вам доведеться дуже потрудитися, щоб хоч якось їх пошкодити. Сам матеріал має чудові феромагнітні властивості, завдяки яким тепло в каструлі поширюється миттєво. Проте, кожна річ у цьому світі має свої плюси та мінуси, і чавун нічим не відрізняється. Найвідчутніший недолік – вага каструль з чавуну. Готувати їжу в наборі чавунних каструль — це як годинне тренування верхньої частини тіла в тренажерному залі. Крім того, завдяки його здатності швидко нагріватися, є дуже велика ймовірність обпектися, коли ви намагаєтеся торкнутися ручок або кришки. |
Кераміка |
Керамічні каструлі мають багато переваг, одна з яких полягає в тому, що між каструлею та їжею, яка готується, не відбувається ніяких реакцій, що робить їжу більш здоровою. З цими каструлями, а також з емальованими або тефлоновими каструлями потрібно бути особливо обережними, тому рекомендується використовувати дерев'яне або силіконове кухонне приладдя. |
Тефлон |
Одним з покриттів, що використовується для посуду, є тефлон. Приготована їжа не прилипає до такої поверхні, і посуд легко підтримувати в чистоті. Однак слід бути обережним, щоб не подряпати тефлон під час використання. |
Емальований посуд |
Емальовані каструлі настільки естетично виглядають, що їх можна використовувати як елемент декору. На ринку є різноманітні кольори та форми, які підійдуть практично до будь-якої кухні. Вони досить довговічні, поки захисна емаль не сколюється або не подряпається, після чого вони непридатні для використання. Друге важливе питання – висока ймовірність подряпин через використання металевих ложок чи виделок. Тому з такими каструлями необхідно переходити на використання дерев’яних або силіконових аксесуарів. |
Важливо! Зверніть увагу на те, як ви зберігаєте каструлі. Посуд з емальованим, керамічним або тефлоновим покриттям вимагає особливого догляду, і найкраще зберігати їх поруч (не ставити одну каструлю в іншу), але так, щоб вони не контактували одна з одною. Якщо у вас небагато місця в шафі і єдине рішення – поставити посуд один на одного, використовуйте фетрові прокладки між ними, щоб уникнути подряпин.
Якщо ви сумніваєтеся, чи підійде обрана вами каструля для індукційної плити, зверніть увагу на маркування – на упаковці, на самій каструлі, часто це графічне маркування – символ індукційної варильної поверхні нагадує «петлі», якими позначена індукційна котушка.
На нашому сайті, є окрема категорія «Каструлі для індукційних плит», де ви можете вибрати каструлі поштучно, чи придбати відразу весь набір.
Кращі каструлі для індукційних плит за відгуками покупців
Хороший індукційний посуд – це не лише необхідний кухонний інвентар, але й обладнання, яке робить приготування їжі приємнішим й простішим. Тому, ми зібрали для вас кращі каструлі, які користуються популярністю та отримали чудові відгуки від користувачів і вирізняються високою якістю виготовлення, надійністю та практичністю у використанні. Ознайомтеся з невеличкою підбіркою каструль для індукційних плит, яку ми підготували спеціально для вас.
1. Якісні, довговічні та за доступною ціною каструлі для індукційних плит можна знайти в асортименті Flamberg Premium. Посуд даного бренду не лише стильно виглядає, але й виготовляється з преміальних, міцних та якісних матеріалів за найновішими технологіями. Тому готуючи у посуді Flamberg PREMIUM, ви завжди будете отримувати бездоганний результат. У сьогоднішній добірці, хочемо презентувати вам каструлю Adagio 2 л SS1216-18cm Flamberg виконану з нержавіючої сталі. Серед головних її характеристик:
- 3-х шарове потовщене індукційне капсульоване дно;
- внутрішня мірна шкала;
- скляна кришка у комплекті з отворами для зливу рідини, та з отвором для випуску пари;
- підходить для індукційних, газових, електричних, галогенних/склокерамічних плит;
- бакелітові ручки, що не нагріваються.
Покупці просто в захваті від якості та зручності даної каструлі, а ви ще й будете здивовані, від її ціни, оскільки станом на 30 червня 2023 року купити даний товар ви можете зі знижкою у 50%.
2. Наступним у нашому списку – набір каструль для індукції Intra 8 предметів Flamberg, також зі знижкою у 50%.
До комплекту входять: каструля з кришкою 18 см 2,2 л – 1 шт., каструля з кришкою 20 см 3,1 л – 1 шт., каструля з кришкою 20 см 4,5 л – 1 шт., ківш з кришкою 14 см 1 л – 1 шт. Увесь посуд також виготовлений із високоякісної нержавіючої сталі. Серед головних переваг:
- кришка з паровипусканням;
- мірна шкала;
- можливість мити в посудомийній машині;
- підходить для індукційних, газових, електричних, галогенних/склокерамічних плит;
- максимально низька ціна.
3. Ще одним хорошим варіантом буде каструля 5,5 л 24 см UP! (Underprice), яка чудово підійде для приготування рису, макаронів, супу, картоплі та й в загальному, будь-чого. Її можна доповнити меншою каструлею UP! (Underprice) об'ємом 2,2 л. Також є каструля для індукційної плити для приготування на пару або для кип'ятіння молока.
Серед головних її переваг:
- кришка з пропусканням;
- можна мити в посудомийній машині;
- підходить для індукційних, газових, електричних, галогенних/склокерамічних плит;
Покупці відмічають, що попри відсутність спеціальних тримачів на ручках, вони не встигають сильно нагріватися.
4. Якщо ви шукаєте невелику місткість для приготування, до прикладу, каші на сніданок, то ківш з кришкою 2,8 л 20x10 см Origami Horeca – стане ідеальним варіантом саме для вас. Оскільки має високу якість та доступну ціну, а ще його можна мити у посудомийній машині.
Здається, що у даній статті ми розглянули всі можливі теми щодо правильного вибору індукційного посуду. Тому сподіваємося, що отримана інформація допоможе вам зробити правильний вибір, тим паче, що у нашому каталозі представлений широкий асортимент каструль та сковорідок для індукційних плит, а також безліч необхідних аксесуарів. Якщо ви, хочете поділитися своїми враженнями від користування каструлями для індукційних плит, не соромтесь писати коментарі нижче.
А на додачу можете переглянути ще відео на нашому ютуб-каналі href="https://www.youtube.com/watch?v=7WGkz6iIeT0">«Як вибрати каструлю для індукційної плити».
Ви дивилися