Каталог товарів
04.01.2023 11:43:19

Соляні лампи: користь і спосіб застосування

Ви напевно бачили соляну лампу в магазині або ж будинку у когось із знайомих, особливо старшого покоління. На перший погляд, може здатися, що цей прилад виконує виключно декоративну функцію, але це далеко не так. Такі мінеральні світильники мають сприятливий вплив на організм людини і мікроклімат житла в цілому.

Що таке соляна лампа?

Як і всі настільні лампи, соляна теж має плафон. Тільки зроблений він не зі скла або пластику, а з натурального екологічно чистого матеріалу – солі. Усередині мінералу знаходиться лампочка. Також пристрій оснащений підставкою, яка може мати будь-яку форму, і вимикачем. Найчастіше основа або підставка виготовляється з кераміки.

Повернемося до плафону – чим більше на ньому граней – тим краще, адже при цьому площа позитивного випромінювання збільшується в чотири рази, якщо порівнювати з цільним гладким шматком солі.

Chto takoye solyanaya lampa.jpg

Як працює соляна лампа?

Принцип роботи полягає у взаємодії солі і тепла, яке йде від лампочки. Під час цього процесу виробляються негативно заряджені іони – Na, Cl і J. Уже ні для кого не новина, що вони очищають повітря і добре впливають на загальний імунітет. Це можна помітити навіть по величезній кількості побутової техніки, яка випускається з функцією іонізації, – фени, плойки, зволожувачі повітря, кондиціонери і не тільки.

Kak rabotayet solyanaya lampa.jpg

Корисні властивості соляних ламп:

  1. Нейтралізація випромінювання всіляких побутових приладів, наприклад, мікрохвильової печі. Таким чином, соляні лампи можна ставити навіть на кухні.
  2. Настільна лампа з солі – це ще й оригінальний нічник, який підходить як для дорослої спальні, так і дитячої кімнати. До речі, для малюків є особливі варіанти з оригінальним дизайном. Наприклад, хлопчикам та дівчаткам, безперечно, сподобається нічник у вигляді черепашки, слоника, білочки.
  3. Світіння лампочки, яке заломлюється, проходячи через шар солі, має особливий м'який відтінок. Він добре впливає на психіку і загальне самопочуття людини, розслаблює і заспокоює, тому такий прилад цілком може прикрасити будь-яку спальню.
  4. Регулярне використання соляних ламп підвищує імунітет і загальний тонус організму. Не дарма в дитинстві батьки нас постійно відправляли дихати в соляні кімнати-шахти.
  5. Сприяють психологічному та емоційному розвантаженню після важкого робочого дня.
  6. Вбивають бактерії і грибки, а значить, і неприємні запахи в приміщенні.
  7. Підвищують ступінь вологості в кімнаті.
  8. Можуть використовуватися в якості профілактичних заходів при таких серйозних захворюваннях, як цукровий діабет, дерматит, гайморит, патології ендокринної системи, астма, алергія і застуда.

Соляні світильники мають тільки позитивний вплив на людський організм. Негативний вплив можливий лише в тому випадку, якщо є індивідуальна непереносимість мінералу.

Poleznyye-svoystva-solyanykh-lamp.jpg

Соляна лампа – відгуки лікарів

Лікарі таких спеціальностей, як алергологія, отоларингологія, чи педіатрія часто направляють своїх маленьких чи дорослих пацієнтів в галокамери на лікування. Адже вони стверджують, що соляні лампи чинять позитивний вплив на організм, але такий товар має бути високої якості, аби не завдати шкоди здоров’ю. Дослідження, які проводили до сьогодні не виявили жодних протипоказань стосовно використання соляної лампи, окрім індивідуальної непереносимості організму. Проте, лікарі нагадують, що для покращення фізичного чи емоційного стану використання лише соляної лампи буде недостатньо. Обов’язково слід включити у свій графік фізичне навантаження, прогулянки на свіжому повітрі та правильне харчування.

На що звернути увагу при виборі соляної лампи для будинку:

  • радіус дії невеликого настільного світильника всього лише 3 м, тому для великої кімнати краще вибирати пристрій побільше або ж купити кілька соляних приладів;
  • який тип лампочки підходить до Вашого соляного світильнику – галогенна, лампа розжарювання та ін.;
  • чи передбачена функція регулювання яскравості світіння (димерування);
  • зверніть увагу на тип цоколя, що обов'язково стане в нагоді при виборі лампочок для Вашого пристрою;
  • дизайн соляної лампи дуже важливий, особливо для дітей, тому дозвольте малюкові самостійно вибрати для себе нічник.
Na-chto-obratit-vnimaniye-pri-vybore-solyanoy-lampy-dlya-doma.jpg

Спосіб застосування соляної лампи

Такий світильник можна встановити в будь-якій з кімнат – на столі, тумбі, полиці, підвіконні і не тільки. Для найбільшої ефективності вмикайте його тоді, коли знаходитесь вдома, наприклад, з 18:00 до 08:00. Таким чином, навіть вночі Ви будете отримувати належний оздоровчий ефект.

До речі, соляні лампи можна розміщувати в будь-якій точці кімнати, але якщо це спальня, то краще в підголів'ї ліжка. Якщо це вітальня, то можна поставити на комод біля телевізора. Але пам'ятайте, що такі мінеральні настільні світильники бояться вологи, тому вже точно не підходять для використання у ванній кімнаті. Крім того, варто уникати їх сусідства зі зволожувачами повітря, кухонними плитами і акваріумами. Що стосується догляду за приладом, то він неймовірно простий – регулярно протирайте його сухою серветкою, щоб струсити пил.

Sposob primeneniya solyanoy lampy.jpg

Як бачите, мода на соляні лампи цілком виправдана. Це цікава і недорога деталь інтер'єру, яка може прикрасити приліжкову тумбу, комод або письмовий стіл. Але найголовніше – вона добре впливає на фізичне, емоційне і психологічне здоров'я всіх домочадців. Негативно заряджені іони, які випромінює такий світильник, допоможуть в організації комфортного мікроклімату у Вашому домі.


Коментарі (5)


  • Сергей Проненко

    Ионы натрия не могут быть отрицательными! Ионы хлора и йода - да, отрицательны. Нейтрализация электромагнитного излучения, в частности, излучения микроволновок - полный бред! Не насилуйте элементарные представления физики. Чтобы электромагнитное излучение (каких частот!?) заметно взаимодействовало с ионами в воздухе жилой зоны нужны такие концентрации ионов и энергии поля, что человек не выживет. В остальном эстетико-психологический эффект возможен и небольшое выделение ионов за счет нагрева - полезно.

  • Ігор

    Придбав соляну лампу, але цікаво було б дізнатися: 1. важливим є саме опромінення людини, чи можна застосувати якийсь екран, щоб не сліпило очі, бо стоїть поряд із телевізором, і засліплює; 2. позитивний ефект лише під час її світіння, чи можна вмикати за якимось графіком, щоб очищувати і насичувати повітря іонами? Дякую!

  • Ольга

    Хороша стаття,змістовна,отримала всі відповідіна питння про соляну лампу.

  • Tanya

    Стаття супер, саме необхідне і все дуже зрозуміло написано

  • Ярослав

    Спасибо.



Ви дивилися