Каталог товарів
05.07.2017 13:46:32

Огляд засобів для консервації

Зміст

Соковита малина, ароматні персики, апетитні та надзвичайно смачні помідори й грибочки – це безцінні дари природи, перелік яких можна продовжувати до безкінечності. Не варто упускати нагоду для заготівлі натуральних смаколиків на зиму! Епіцентр пропонує Вашій увазі огляд речей для консервування, що не лише допоможуть зберегти неповторний смак плодів і ягід, а й перетворять весь процес заготівлі на легке та цікаве заняття!

Огляд засобів для консервації

СКО vs твіст-офф

Банки та кришки для консервування – найперше, про що слід подбати, готуючись до нового сезону заготівлі врожаю. І тут, виявляється, не все так просто, адже ці вироби бувають різними, тож не завжди зрозуміло, що краще обрати.

Перший популярний варіант – відома нам з дитинства тара СКО (скляна, консервувальна, для обкочування), яка закривається жерстяними кришками з гумовими прокладками за допомогою спеціальних ключів. Такі банки мають доступну ціну, забезпечують надійну герметизацію і тривалий термін зберігання готових продуктів, але вимагають досить трудоємного та тривалого процесу закупорювання.

Банки та кришки для консервування

Другий, більш сучасний тип банок для консервування, а відповідно і металевих кришок для них – це вироби під назвою твіст-офф (з англійської twist off – викрутити). Закриваються вони шляхом загвинчування кришок на скляні різьби за 1-4 оберти. Результат – банка та кришка щільно контактують між собою та захищають консервовану продукцію від псування, витікання чи потрапляння всередину повітря.

банок для консервування

Що б Ви не обрали – перевірену класику СКО чи зручні твіст-офф – усі ці вироби представлені в широкому асортименті та надзвичайно цікавому дизайні на сайті epicentrk.ua!

Консервувальні ключі

Всі ми маємо уявлення про те, що таке ключ для консервації та як він виглядає. Як правило, це пристрій із довгим руків'ям, невеликим роликом і диском для кришок, обладнаним круглим тримачем. Диск встановлюється поверх банки з кришкою, а за допомогою руків'я виконується певна кількість обертів ключа навколо своєї осі аж поки ролик не забезпечить щільне закриття тари.

ключ для консервації

Деякі моделі ключів замість роликів мають підшипники, котрі сприяють більш плавному руху пристроїв під час виконання оборотів та суттєво продовжують їхній термін служби. У зв'язку з цим і коштують дещо більше. Якщо раніше Ви користувалися лише ключем із роликом, будьте обачними під час роботи з пристроєм на підшипнику. Останній може ввести в оману надто легким ходом і змусити крутити його більше, аніж потрібно. А це загрожує зіпсованою банкою та кришкою.

Існує велике різноманіття ключів для закупорювання банок типу СКО: ручні, автоматичні, напівавтомати. В чому ж різниця?

консервування

Консервувальні ключі ручного типу – це найпростіші інструменти для приготування консервації. Робота з ними потребує певного досвіду та часу, оскільки рівень натиску ролика на кришку та кількість обертів, достатніх для повної герметизації банки, підбирається господинею вручну. Тут легко як перестаратися та зіпсувати банку, так і просто недокрутити, залишивши консерву нещільно закритою. Зате відсутність будь-якої автоматики дозволяє фіксувати кришки максимально надійно, та робить такі ключі особливо довговічними. До того ж ціни на них цілком доступні.

Ключ для консервування ручний, з підшипником, МЗР-П

Ключ для консервування ручний, з підшипником, МЗР-П

Напівавтоматичні ключі для консервації більш безпечні для тари та зручні у використанні. Працюючи з ними, вже не потрібно самостійно регулювати натиск ролика на кришку. Достатньо здійснити певну кількість обертів руків'ям (здебільшого від 7 до 9) в один бік до упору, а потім ще декілька – у протилежний. І все – банка щільно закрита! Вартість таких пристроїв, зрозуміло, трохи вища, аніж у ручних аналогів.

Ключ для консервування напівавтомат, з роликом, МЗПА-Р

Ключ для консервування напівавтомат, з роликом, МЗПА-Р

Найшвидшими в роботі є консервувальні ключі-автомати. З ними взагалі все просто: достатньо встановити пристрій на кришку і прокрутити руків'ям в одному напрямку необхідну кількість разів, залежно від моделі. У деяких «автоматів» сигналом того, що пристрій можна знімати з банки, є виразне клацання, в інших – повне послаблення контакту ролика з горловиною після завершення циклу поворотів.

Ключ для консервування «автомат» з підшипником, МЗА-П

Ключ для консервування «автомат» з підшипником, МЗА-П

Для тих, хто надає перевагу гвинтовим банкам із кришками твіст-офф, теж існують спеціальні пристосування, здатні зробити процес консервації ще швидшим і зручнішим. Це досить прості за конструкцією ключі з пластику, які дозволяють більш щільно закривати банки з різьбою, ніж це відбувалось би вручну. Ергономічні ручки таких виробів зводять до мінімуму ймовірність ковзання долонь і відкидають потребу докладати значні зусилля під час закупорювання тари.

Ключ для кришок твіст-офф, пластиковий

Ключ для кришок твіст-офф, пластиковий

Пристрій для видалення кісточок з ягід

Ручний процес виймання кісточок із вишень, черешень, слив чи інших плодів – це завжди повільно, незручно і не надто приємно, адже сік ягід сильно забруднює робочу поверхню, погано відпирається з одягу і може викликати подразнення на шкірі. Уникнути таких неприємностей допоможе спеціальний пристрій для видалення кісточок. З ним підготовка ягід до консервації буде надзвичайно швидкою і легкою.

Існують ручні моделі, що легко вміщаються в долоню. Вони максимально компактні, тож не займають багато місця на кухні, натомість позбавляють необхідності постійно контактувати з м'якоттю ягід під час дрилювання. Пристрої є ідеальним варіантом у випадках, коли потрібно швидко приготувати десерт чи просто посмакувати порцією свіжих плодів.

Пристрій для виймання вишневих кісточок, E-B247, 13x3x7 см

Пристрій для виймання вишневих кісточок, E-B247, 13x3x7 см

Для дійсно швидкого обробітку великих об'ємів ягід найкраще підійдуть спеціальні пристрої у вигляді пресів із контейнерами для кісточок. Працювати з ними – суцільне задоволення. Плоди порційно засипаються до форми, звідки кожен із них по черзі потрапляє у невеликий отвір. У результаті натискання на важіль із хрестоподібним наконечником відбувається миттєве відділення м'якоті ягоди від кісточки. Після цього сама ягода вилітає із вбудованого жолоба в тарілку чи іншу підготовану ємність, а кісточка потрапляє у контейнер внизу пристрою.

Пристрій для виймання вишневих кісточок Leifheit 37200

Пристрій для виймання вишневих кісточок Leifheit 37200

Інструмент для приготування пюре

Процес приготування ніжних фруктових пюре, ароматних соусів і джемів, сумішей дитячого харчування та інших смачних і корисних страв стане значно приємнішим і продуктивнішим, якщо використовувати спеціальний пристрій на зразок того, що представлений на фото нижче.

Пристрій для приготування пюре E-B298

Пристрій для приготування пюре E-B298

Виріб у формі механічного сита з насадками для перетирання м'якоті плодів стане незамінним помічником у сезон консервації та після нього. Лише не забувайте, що тверді продукти перед приготуванням пюре слід подрібнити та відварити або просмажити.

Тримач для банок

Набридло надривати й обпікати руки щоразу, коли доводиться діставати гарячі банки з окропу та переносити їх у потрібне місце? Скористайтеся для цього спеціальним тримачем зі зручними ручками, який щільно фіксує шийку тари між щипцями. Пристрій, виготовлений із міцного металевого дроту, дозволить назавжди забути про дискомфорт, пов'язаний із неергономічною формою класичних банок.

Банкотримач, метал

Банкотримач, метал

Фінальні штрихи

Яскраві наліпки для консервації або інформаційні ярлики стануть чудовим завершенням Вашої плідної праці та показником того, що продукти виготовлялися справжнім професіоналом із любов’ю. Якщо ж для зберігання обрати оригінальні банки з декором чи затискачами – матимете неперевершену колекцію натуральних подарунків близьким на всі випадки життя!

Банка з кришкою Quattro Stagioni, 0,25 л

Банка з кришкою Quattro Stagioni, 0,25 л

Нехай Ваше літо та прийдешня осінь будуть щедрими на врожай! Купуйте товари для консервування за кращими цінами на сайті epicentrk.uaта зберігайте найсмачніші спогади до наступного року!



Ви дивилися