Каталог товарів
04.01.2023 09:54:29

Ляльки LOL: як відрізнити підробку від оригіналу

Колекційна лялька LOL Surprise не тільки стала офіційно найбільш продаваною за минулий рік, але й потрапила у списки найбільш підроблюваних. Чому так? Відомо, що кулі з іграшкою всередині продаються серіями, при цьому кожен новий випуск розлітається як пиріжки. Спробуйте такими темпами забезпечити всіх бажаючих! Ось спритники-азіати і «стараються», заповнюючи свої склади схожими і не дуже схожими імітаціями бестселера...

Маленькі принцеси та їхні батьки, не хвилюйтеся! «Епіцентр» виводить на чисту воду негідників і розповідає, як із ними боротися.

Ляльки LOL: як відрізнити підробку від оригінала

Знайомство з оригіналом

Хто ще не в курсі, маємо справу із багатошаровою кулькою. Всередині – унікальна лялечка (є більш ніж 45 варіацій зовнішності). Щоб дістатися до неї, дитині потрібно потягнути за шнурок і відкривати шар за шаром, яких 7:

  • 1. Підказка-ребус.
  • 2. Наклейки.
  • 3. Корисний аксесуар (наприклад, пляшечка для напою).
  • 4. Взуття.
  • 5. Одяг.
  • 6. Модний аксесуар (мобільний телефон, прикраса тощо).
  • 7. Сама лялька.
Розпакування іграшки LOL

Усі складові набору зроблені з високоякісного пластику, зокрема сама куля. Після розпакування її використовують як кейс для ляльки, зручний стільчик або навіть ванну для купання.

Головний задум «лоломанії» – зібрати колекцію. Саме тому із кожним новим «трофеєм» іде чек-лист, де дівчата відзначають, що вони вже мають. У продажу є навіть цілі стенди із заглибленнями для установки 36 лялечок і відсіками для зберігання їхніх одежинок. Тож усе серйозно – колекціонером можна стати і в 3 роки.

Ігровий набір L.O.L. Модний подіум 3-в-1 552314

Ігровий набір L.O.L. Модний подіум 3-в-1 552314

Утім, грати крихітками не менш цікаво, адже так званий сюжет, здібності та вміння дуже різноманітні. Творці пропонують чотири класи LOL: популярні, фантастичні, рідкісні та ультрарідкісні. Вони «займаються» всілякими справами, мають хобі: театралки, спортсменки, модниці, вокалістки, танцюристки, парфумери та гламурні леді. Не обділили їх і природними для людини функціями – частина ляльок може вередувати, випльовуючи воду, а також пісяти за потреби. Деякі, поринаючи у воду, навіть змінюють колір волосся.

Здатності LOL Lil Sisters

Портрет злочинця: відмінні риси підробленої LOL

Що ж стосується неоригінальної продукції, часом зустрічаються на вигляд дуже схожі дизайни, особливо зовнішня упаковка: адже куля – вона і в Африці куля. У великій кількості підроблених ляльок використовують логотип LQL. Здавалося б, якщо Ви, хлопці, скопіювали всю іграшку, то чого ж із назвою посоромилися? Швидше за все, тут замішаний правовий аспект – ніхто не бажає займатися своїми справами нелегально.

При цьому упаковка буває скопійована якісно. Однак лазівки очевидні:

  • - Q замість O у слові LOL;
  • Підробка LQL Surprise

  • - відсутність штрих-коду* та позначки «ТМ» під основним логотипом;
  • - відсутність маркування виробника – © MGA Entertainment, Inc. (на стікерах також);
  • - не намальовані іконки соцмереж (у Lil Sisters);
  • - принти і зображення не мають чіткого білого контура.

*навіть якщо він є, то сильно відрізняється від справжнього (у другій серії оригіналу розміщений на зображенні пляшечки, у третій – на кісточці).

Порівняння підробки та оригіналу LOL Surprise

Важливо. Справжня кулька ніколи не продається в будь-яких додаткових пакетах або коробках – тільки фірмова плівка з наклейкою про постачальника.

При розпакуванні теж з'ясовується багато цікавого. Справжній Лол містить один сюрприз у кожному шарі без винятку, тоді як підроблений – вибірково (в одному шарі може бути відсутнім аксесуар, або, навпаки, їх буде відразу два). Деталізація в оформленні аксесуарів, як Ви розумієте, така собі. Наприклад, пластикова таця зі шматочком піци виглядає наче круглий диск із чимось незрозуміло трикутним.

Пластикові деталі LOL Surprise

І, нарешті, лялечка. В оригінальній версії голова і тулуб – цілісні. Якщо трапився екземпляр із голівкою, що прикручується окремо, – усе зрозуміло. Не всі підроблені ляльки можна так легко ідентифікувати, але ось тримаєш їх у руках і розумієш – зараз розсиплеться. Тож якість пластику, безумовно, є індикатором фальші. Також чи не найочевидніше – це відтінки і насиченість кольору розфарбування лялечок.

Порівняння підробки та оригіналу LOL Surprise

Що робити, якщо трапилася фальшивка?

Факт залишається фактом – на сьогодні підробляють як перший випуск, так і лінійки Lil Sisters та Pets.

Хитрі торговці на просторах Інтернету виставляють вигідний ракурс, де видно тільки частину логотипу, без підступної літери Q – таким чином збувають величезну кількість товару. Висновок один – «наживкою» шахрая може стати кожен. Звичайно, попереджений – значить озброєний. Згідно із законом захисту споживачів, Ви таку «обманку», не відкриваючи, сміливо повертаєте назад до магазину протягом 14 днів.

Фото LQL-ляльки на відомому торговому інтернет-ресурсі

Фото LQL-ляльки на відомому торговому інтернет-ресурсі

Сам виробник у таких випадках просить повідомити про інцидент на e-mail (reportfakes@mgae.com), надіславши фото товару, дату придбання, а також назву або адресу продавця.

Щоб уникнути купівлі підробленого «Лола», треба мати справу виключно з перевіреними торговельними точками, які цінують свою репутацію.

Магазин іграшок

Нагадаємо, що в нашому інтернет-магазині представлений величезний асортимент дитячих іграшок від офіційних виробників: причому як популярні бренди, так і рідкісні. Бажаємо Вам приємних покупок та веселого дозвілля!



Ви дивилися