Каталог товарів
05.01.2023 09:22:22

Що приготувати на Новий рік 2023?

Цьогорічне святкування Нового 2023 року для українців буде зовсім не таким, як попередні роки. Проте зібратися з рідними за святковим столом та пригостити близьких смачними та оригінальними стравами прагне кожна господиня. Щоб Новий рік Кролика був вдалим та успішним, його слід зустрічати з правильними стравами. Оскільки такі тваринки насамперед полюблять овочі та зелень, рекомендуємо акцентувати свою увагу на легких салатах та закусках, а от від м’ясних страв з кролятини краще відмовитися, також символ 2023 року не дуже полюбляє різкі запахи, тому краще обмежити додаванню до страв гострого перцю, ароматних спецій та часнику. Проте, будете ви дотримуватися меню враховуючи уподобання символу року, чи головний акцент будете робити на уподобання членів своєї родини, у будь-якому випадку – має бути смачно. Головне не зупинятися на традиційних салатах на зразок олів’є. Нехай кожна святкова страва буде простою, але водночас і вишуканою. Алкоголь і напої мають доповнювати загальну картинку, тому краще обрати для такого свята легке вино, шампанське і натуральні соки, компоти тощо. 

Новий рік фото

Ми підготували для вас декілька ідей смачних страв, які готуються легко і ваші гості точно проситимуть про додаткову порцію. 

Закуска на Новий рік 2023

Новорічні закуски мають не лише добре смакувати, але мати гарний вигляд. Час їх приготування мінімальний, проте смак фантастичний.

канапе фото
Канапе з лососем та огірком

Інгредієнти:
  • багет або житній хліб;
  • слабосолоний лосось;
  • свіжий огірок;
  • вершковий крем-сир;
  • лимон.
Приготування:
  1. Наріжте багет або житній хліб невеликими шматочками або квадратиками.
  2. Змастіть його крем-сиром.
  3. Покладіть невеликий шматочок огірка.
  4. Зверху на огірок викладіть слайс лосося.
  5. Збризніть лимоном і за смаком, додайте дрібку меленого перцю.
  6. Прикрасьте зеленню.
Канапе готові. Швидко, а головне дуже смачно.

Салат до новорічного столу 2023

Салат з мідій, авокадо і грейпфрута

салат фото

Швидкий та легкий салат, котрий точно здивує ваших гостей, а господині проситимуть рецепт.

Інгрідієнти:
  • 200 г маринованих мідій,
  • 2 грейпфрути,
  • 2 стиглих авокадо,
  • 200 г листя шпинату,
  • 1 ст. л бальзамічного оцту,
  • 70 мл оливкової олії,
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Для заправки: на дрібній терці натріть цедру з одного грейпфрута. У ємності змішайте оливкову олію, оцет, цедру, сіль та перець.
  2. Очистіть авокадо та наріжте скибочками.
  3. Очістіть грейпфрут не лише від грубої шкіри, але кожну часточку від плівочки.
  4. Шпинат перемешайте із половиною заправки. Розкладіть листя шпинату на тарілки, зверху викладіть авокадо та грейпфрут.
  5. Змішайте мідії з заправкою, що залишилася, викладіть на салат.
  6. Відразу подавайте.
Неймовірно легкий та смачний салат готовий.

Основна страва на новорічний стіл 2023

картопля фото

Фарширована картопля з грибами
Інгредієнти:

  • 5 картоплин;
  • 250 г шампіньйонів;
  • 200 г копченої шинки, чи курячої грудки (якщо ви готуєте вегетаріанський варіант, то можна без неї);
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 50 г моцарели або іншого твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю ретельно помити, зрізати шматочок з однієї сторони, аби можна було її поставити на деко. Випікати 15-20 хвилини за температури 180 градусів.
  2. Охолодити готову картоплю та видалити трошки середини(для начинки).
  3. Шампіньйони з цибулею обсмажити на оливковій чи кокосовій олії, додати шинку, чи відварену курячу грудку, натертий сир та яйце і все ретельно перемішати.
  4. Отриману масу викласти на картоплю і запікати ще 20 хвилин при температурі 160 градусів.

Подавати цю страву обов’язково гарячою, при подачі можна посипати зверху зеленню.

Новорічний десерт 

Не варто забувати і про десерт – ним може стати власний домашній тортик, ягідний пиріг чи просто красиво оформлена фруктова нарізка. Головне, аби фруктів було якомога більше!

Ми ж пропонуємо іще раз скористатися мудрістю східних народів і приготувати улюблені цитрусові родом з Китаю дещо нетрадиційним способом. Представляємо Вашій увазі рецепт десерту «Мандарини в карамелі».

about-image Інгрідієнти:

  • мандарини – 12 шт.;
  • склянка цукру;
  • апельсиновий лікер (спрощений варіант – апельсиновий сік) – 2 столові ложки;
  • подрібнені фісташки або інші несолоні горішки – 4 столові ложки;
  • кориця – 2 палички.
about-image Приготування:

  1. Очищаємо мандарини від шкірки і ставимо їх у жаростійку форму. Тонкою соломкою нарізаємо цедру двох плодів.
  2. Ставимо сотейник на невеликий вогонь, висипаємо в нього цукор, який помішуємо до повного розчинення і потемніння. Доливаємо 300 мл води та гріємо й розмішуємо суміш доти, доки не утвориться однорідний карамельний соус.
  3. Висипаємо в карамель порізану цедру і корицю, готуємо ще 5 хвилин, після чого знімаємо посуд з плити та додаємо до нього апельсиновий лікер. Коли соус повністю вистигне, виливаємо його у форму з мандаринами, накриваємо, чекаємо, коли вистигне і згодом поміщаємо в холодильник на 5 годин.
  4. Перед подачею до столу посипаємо десерт горішками.

about-image

Асорті святкових страв на основі описаних продуктів – не лише гарна можливість віддати шану вогняному птаху, але й чудовий спосіб не перевантажувати гостей важкою їжею і дати їм змогу із задоволенням спробувати кожен смаколик на столі. Щасливого Нового Року, смачних страв та мирного неба.



Ви дивилися