Каталог товарів

22.10.2024 17:46:13

З Харлан та олімпійцями: в Епіцентрі відбулось спортивне свято для дітей Героїв

21  жовтня 2024 в Києві відбулася чергова масштабна подія в рамках благодійного проєкту «Інтерспорт — Дітям Героїв», яку організували компанії «Епіцентр К», «Інтерспорт», Національний олімпійський комітет України та Благодійний фонд «Діти Героїв». Метою цього проєкту є підтримка дітей, які втратили батьків під час війни, допомога їм у розвитку спортивних навичок та реалізації мрій. Після успішних заходів в інших містах, проєкт продовжує об’єднувати маленьких українців на шляху до їхніх спортивних перемог.

Майже 100 зацікавлених у спорті дітей, підопічних Благодійного фонду «Діти Героїв» віком від 5 до 17 років, батьки яких загинули внаслідок повномасштабної війни в Україні, взяли участь в  олімпійському святі за участю відомих  українських спортсменів: Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької, Юлії Бакастової, Парвіза Насібова, Ірини Коляденко, Ірини Геращенко, Марти Фєдіної, Ігоря Трунова, Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Олексія Середи. 



Вадим Гутцайт, президент Національного олімпійського комітету України та олімпійський чемпіон з фехтування, звертаючись до дітей, підкреслив важливість спорту в житті кожної дитини, особливо в такі складні часи.
— Майже всі Олімпійські чемпіони сьогодні тут, з вами, прийшли привітати вас і розказати, як займалися спортом. Щоб ви пересвідчилися, що це просто звичайні дівчата та хлопці, українці. Я був такий же, як ви. Прийшов на фехтування, взяв в руки шаблю і закохався в цю шаблю на все життя. Всім батькам теж раджу займатися спортом та приводити дітей в спортивні зали, спортивні школи. По всій Україні дуже багато відкритих дитячих спортивних шкіл, клубів. Діти, обирайте свої види спорту, займайтеся спортом. Не будете чемпіонами в спорті, але будете чемпіонами по життю.

Ірина Шинкаренко, заступниця голови ТОВ «Епіцентр К» у сфері комунікацій, реклами, маркетингу  та зв’язків з громадськістю, наголосила на тому, що кожна дитина, незалежно від обставин, заслуговує на підтримку та можливість реалізувати свої мрії.
— Компанії Епіцентр та Intersport разом з Національним олімпійським комітетом допомагає вам, дорогі діти, здійснювати ваші спортивні мрії. І в першу чергу ми хочемо допомогти вам повірити в себе. Така подія, як у нас сьогодні, вже не вперше, вона проходила в інших містах України. Вас чекатиме дуже багато сюрпризів попереду:  вікторини,  подарунки, і справжній спортивний Миколай. Вірте в себе, докладайте зусиль, займайтеся спортом для себе, для досягнень, для успіхів. І знайте, що все у ваших руках. А ми завжди вас підтримаємо на вашому спортивному шляху.

Справжньою родзинкою заходу стала зустріч дітей з видатними українськими спортсменами, серед яких були олімпійські чемпіони та призери. Діти мали унікальну можливість поспілкуватися з такими зірками, як:
Ольга Харлан — дворазова олімпійська чемпіонка, шестиразова медалістка Олімпійських ігор з фехтування на шаблях, найтитулованіша спортсменка в історії України;
Аліна Комащук — олімпійська чемпіонка Парижа-2024, срібна призерка Ріо-2016 з фехтування на шаблях;
Олена Кравацька — олімпійська чемпіонка Парижа-2024, срібна призерка Ріо-2016 з фехтування на шаблях;
Юлія Бакастова — олімпійська чемпіонка Парижа-2024;
Парвіз Насібов — дворазовий срібний призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби;
Ірина Коляденко — срібна і бронзова призерка Олімпійських ігор з вільної боротьби;
Ірина Геращенко — бронзова призерка Парижа-2024 зі стрибків у висоту;
Марта Фєдіна — дворазова бронзова призерка Олімпіади в Токіо-2020 з синхронного плавання;
Екіпаж байдарки-четвірки: Ігор Трунов, Олег Кухарик, Дмитро Даниленко — фіналісти Олімпійських ігор Париж-2024, чемпіони світу з веслування на байдарках;
Олексій Середа — фіналіст Олімпійських ігор, багаторазовий призер чемпіонатів світу і Європи зі стрибків у воду.




Олімпійці не лише поділилися історіями успіху, але й продемонстрували свої медалі. Зокрема Ольга Харлан, яка здобула першу медаль для України на Олімпійських іграх у Парижі-2024. Діти активно ставили запитання спортсменам, дізнавалися про їхні тренування та підготовку до змагань, що зробило зустріч незабутньою.

Фіналом святкового заходу стало здійснення спортивних мрій дітей на їх шляху до успіху у спорті. Велосипеди, м'ячі, бутси, тенісні ракетки, спортивний одяг — все, що діти прописали у листах мрій, їм передали представники компаній «Епіцентр К», «Інтерспорт» та НОК. 

Валерія Абдал, співзасновниця Благодійного Фонду «Діти Героїв» від імені дітей та батьків подякувала організаторам проєкту та спортсменам, які приїхали до дітей.
— Ми хочемо кожен день дітей наповнювати новими емоціями. Ми хочемо, щоб діти відчували опору і підтримку. Ми дуже хочемо, щоб вони всі мріяли, і щоб їх мрії обов'язково здійснювалися. Ми будемо докладати для цього максимальних зусиль. І, звісно ж, я хочу подякувати нашим партнерам. Це вже третій захід «Інтерспорт – Дітям Героїв», який ми проводимо. І я хочу подякувати компаніям «Епіцентр К», «Інтерспорт», Олімпійському комітету, і, звісно ж, нашим спортсменам, які, не дивлячись ні на що, знайшли час у своєму щільному графіку і приїхали до нас.

Окрім спілкування з чемпіонами, діти мали можливість взяти участь у різноманітних спортивних активностях. На спеціальних локаціях проходили змагання з керлінгу, баскетболу та брейкінгу. Олімпійці ставали капітанами команд та допомагали дітям долати спортивні виклики, а переможці отримали призи та сувеніри. Атмосфера змагань була наповнена духом дружби, змагальності та радості.

Не менш цікавою частиною свята стала олімпійська вікторина, в якій діти разом із дорослими відповідали на запитання про історію Олімпійських ігор та українські спортивні досягнення. Найактивніші учасники отримали олімпійські сувеніри від НОК України.

Проєкт «Інтерспорт – Дітям Героїв» триває, а олімпійські зустрічі незабаром відбудуться і в інших містах України.








Ви дивилися